понедельник, 29 августа 2022 г.

Кілійському заводу 78 років!


Цьогорічна програма ремонту та відновлення флоту УДП – найбільша за останнє десятиріччя. Через заводські потужності вже пройшла 31 одиниця флоту — буксири-штовхачі, самохідні суховантажні судна, баржі. За цей час проводилися всі види робіт — заводські, докові та міжрейсові.

На початку програми пріоритет віддавався ремонту барж, адже не вистачало тоннажу для перевезення вантажів. Зараз пароплавство намагається ставити судна в ремонт комплексно — теплохід та баржі, з яких формується караван.

Відремонтовано теплоходи «Русе», «Ігор Момот», «Лука Капикраян», «Краснодон», «Капитан Кюселинг». На завершальному етапі теплоходи «Валентин Пиляев», «Механик Ян» та «Львов».

Значно зросла частка капітальних ремонтів, які передбачають заміну металу корпусу, капітальні ремонти двигунів, навісного обладнання. Спочатку завод у плануванні діяльності дотримувався балансу між якістю та швидкістю робіт, тепер основний пріоритет – якість. Флот має надовго отримати запас міцності. Саме тому за останні кілька місяців було виконано більше капітальних ремонтів ніж за декілька останніх років. Розглядається можливість проводити еталонні ремонти барж заводського характеру. Передбачається, що разом із заміною проблемних ділянок металу корпусу буде здійснюватися повне його фарбування, що зробить корпус більш стійким до корозії.

Заводські потужності тепер не простоюють жодного дня. Як тільки зі сліпу сходить відремонтований буксир чи баржа, на їхнє місце піднімається нове судно.

Стабільне фінансування не єдина причина успіхів підприємства. Раніше було майже відсутнє планування ремонтів: все відбувалось в авральному режимі «латання дір». Що спричиняло хаос та затримки у виконанні робіт. Тепер ремонтна програма чітко спланована та організована– це стосується як закупівлі матеріалів, так і залучення інженерно-технічного персоналу.

На даний час завод забезпечений усім необхідним для ремонтів обладнанням. У планах – придбання додаткового устаткування для виконання малярних робіт. Також поступово на заводському складі створюється незнижуваний запас основних витратних матеріалів, щоб динаміка проведення ремонтів не залежала від термінів їх поставки.

У зв'язку із збільшенням обсягу робіт зростає штат заводських працівників — на роботу прийняті зварювальники, судноскладальники, слюсарі-судноремонтники. Зарплата виплачується вчасно та поетапно зростає.

29 серпня нашому заводу виповнюється 78 років. Вітаємо всіх працівників і ветеранів з річницею заводу, сердечно дякуємо колективу за професіоналізм та відданість, бажаємо здоров’я, сил, добробуту та мирного неба!












Читайте также