понедельник, 20 июня 2022 г.

Світла пам'ять Олексію Федоровичу Тєхову

Вчора на 86 році пішов із життя експрезидент Українського Дунайського пароплавства Олексій Федорович Тєхов, який очолював підприємство у 1986 – 1997 роках.

Професійний шлях для Олексія Федоровича розпочався з Одеського морехідного училища, яке він закінчив 1959 року за спеціальністю техніка-механіка підйомно-транспортних машин. Першим місцем роботи став Архангельський морський торговельний порт, де він виріс до начальника вантажного району.

Після закінчення Ленінградського інституту водного транспорту Олексій Федорович приїхав до Ізмаїла. У 1969-1986 рр. працював в Ізмаїльському морському торговому порту, пройшовши шлях від заступника начальника вантажного району до начальника порту.

У 1986 році О.Ф. Тєхов очолив багатотисячний колектив Дунайського пароплавства. У ті роки велика увага приділялася як розвитку флоту, так і берегових підрозділів. В період його керівництва флот пароплавства поповнився новими морськими та річковими суднами, розвивалися матеріальна база підприємства та соціальна сфера. Були збудовані лікарняний комплекс, м'ясопереробний комбінат, адміністративна будівля управління пароплавства, стоматологічна поліклініка, житлові будинки для працівників пароплавства.

На період керівництва Олексія Федоровича випали складні роки розвалу СРСР, обмеження умов роботи на югославській ділянці Дунаю та три роки ембарго проти Югославії, економічна криза 90-х рр. Але й у цих надзвичайно складних умовах він зумів зберегти колектив та підприємство.

О.Ф. Тєхов, окрім виробничої діяльності, займався і громадською роботою. Він був депутатом Ізмаїльської міськради та Одеської облради, головою координаційної ради Ізмаїльського транспортного вузла, брав участь у низці міжнародних організацій.

Олексію Федоровичу повною мірою були притаманні такі якості, як відданість справі, цілеспрямованість, високопрофесійний підхід до вирішення найскладніших завдань, чудові організаторські здібності, турбота про людей, величезний життєвий досвід. Він користувався заслуженою повагою як у колективі, так і серед керівників морегосподарського комплексу країни, партнерів.

42 роки – стільки років присвятив морській транспортній галузі Олексій Федорович Тєхов. За багаторічну працю був відзначений високими нагородами: орденом «Знак Пошани», двома медалями «За доблесну працю» та «Ветеран праці», званням «Заслужений працівник транспорту України», знаками «Почесному працівнику морського флоту», «Почесний працівник транспорту України», «Почесний працівник УДП», медаллю Дунайської комісії «За внесок у розвиток дунайського судноплавства», Почесними грамотами, йому було присвоєно звання «Почесний громадянин Ізмаїла».

Керівництво пароплавства, профспілкова та ветеранська організації ПрАТ «УДП» глибоко сумують з приводу смерті Олексія Федоровича Тєхова та висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким.

Читайте также