среда, 2 марта 2022 г.

Морська адміністрація застерегла моряків від виконання рейсів до портів РФ


Державна служба морського та річкового транспорту України застерігає моряків – громадян України, членів екіпажів морських торговельних суден від виконання рейсів до портів Російської Федерації.

У разі тиску з боку судновласників та примусу моряків – громадян України до виконання рейсів до портів Росії, просимо будь-яким з таких способів невідкладно інформувати про такі факти:

дипломатичні та консульські установи України в порту заходу судна, контактні відомості яких можуть бути отримані на офіційному веб-сайті МЗС України:

інспекторів ITF (Міжнародної федерації транспортних робітників). Контактні відомості інспекторів ITF розміщено на офіційному веб-сайті ITF за адресою в мережі Інтернет:

Також запрошуємо моряків встановити на свій телефон безкоштовний додаток 𝐈𝐓𝐅 𝐬𝐞𝐚𝐟𝐚𝐫𝐞𝐫𝐬, який доступний для завантаження з 𝐆𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐲 та 𝐀𝐩𝐩𝐒𝐭𝐨𝐫𝐞 й може працювати в оффлайн режимі.

компетентні органи держави – прапору судна, контакти яких можуть бути отримані на офіційному веб-сайті Міжнародної організації праці за адресою в мережі Інтернет:


Контактні відомості компетентних органів держави прапору можуть бути отримані з Декларації про дотримання трудових норм (𝐃𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐮𝐫 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐢𝐚𝐧𝐜𝐞), яка повинна бути розміщена на судні у вільному доступі.

Також ці контактні відомості можуть бути отримані з Процедури розгляду скарг на березі.

адміністрацію та компетентні органи порту заходу судна (капітана морського порту, офіцерів контролю держави порту (PSC).

Одночасно інформуємо, що Міжнародною морською організацією утворено спеціальну групу 𝐄𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧𝐜𝐲 𝐓𝐚𝐬𝐤 𝐅𝐨𝐫𝐜𝐞, адреса для направлення електронних листів 𝐞𝐭𝐟@𝐢𝐦𝐨.𝐨𝐫𝐠

Читайте также