вторник, 1 марта 2022 г.

Світла пам'ять Олегу Широкову

28 лютого пішов із життя Олег Володимирович Широков, який довгий час очолював профспілковий комітет плавскладу УДП.

У Радянське Дунайське пароплавство він прийшов зі шкільної лави: працював у плавмайстернях, потім на флоті виріс від моториста до другого механіка теплохода «Сарата». За цей час без відриву від виробництва закінчив судномеханічний факультет ОВІМУ, пізніше – Київську партійну школу, після чого кілька років працював на посаді першого помічника капітана на теплоході «Николай Заболоцкий».

1986-го перейшов на берегову роботу – заступником начальника служби кадрів – начальником відділу кадрів флоту пароплавства. Тут знайшли застосування його організаторські здібності та вміння працювати з людьми.

У 1989 році флот висловив йому свою довіру, обравши головою профкому плавскладу пароплавства. Щодня до профкому йшли люди зі своїми питаннями та проблемами, що стосувалися соціальної сфери, організації санаторно-курортного лікування, забезпечення житлом, матеріальної допомоги. Олег Володимирович з юності був фанатом футболу, грав у футбольній команді «Дунаец», і вже на посаді голови профкому надавав їй постійну допомогу. Гарною підтримкою у професійній роботі було порозуміння з керівництвом підприємства.

З 2002 по 2006 р. Олег Широков очолював Головні агентства УДП у Словаччині та Республіці Сербії та Чорногорії. Після закінчення відрядження за кордон знову повернувся на посаду голови профспілкового комітету плавскладу. За роки роботи у профспілковій сфері неодноразово був членом президії Центральної Ради профспілки працівників морського транспорту України, членом Центральної Ради ПРМТУ, Генеральної Ради Міжнародної федерації транспортників, представником профспілки працівників морського транспорту України у секції внутрішнього судноплавства ITF та ETF.

Олег Володимирович був учасником бойових дій на чужій території, нагороджений нагрудним знаком „Почесний працівник УДП”, „Почесний працівник морського та річкового транспорту”, „Почесний працівник ПРМТУ”, грамотами ФПУ, ПРМТУ, МТУ, ДДМРТ, УДП.

Легкий у спілкуванні, контактний, він доброзичливо ставився до людей, йшов назустріч, вміло вирішував конфліктні ситуації, його поважали на флоті.

Керівництво, первинна профспілкова організація пароплавства, близькі та друзі глибоко сумують у зв'язку зі смертю О.В.Широкова та висловлюють щирі співчуття його сім'ї.

Читайте также