понедельник, 21 марта 2022 г.

13 позачергова сесія Дунайської Комісії пройшла без участі рф

Сьогодні, 21 березня, в штаб-квартирі Дунайської Комісії в Будапешті пройшла 13-та позачергова сесія ДК, скликана Головою ДК, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов'ю Непоп відповідно до наданих Правилами процедури повноважень, для обговорення питання мандату Секретаріату ДК.

Це було перше засідання сесії з початку 90-х років, яке відбулося без російського прапору і таблички з назвою країни, після того, як на попередній 12-й позачерговій сесії 17 березня були ухвалені рішення щодо рф, зафіксовані в постанові про військову агресію російської федерації проти України, що порушує основні принципи Конвенції про режим судноплавства на Дунаї (Белградської Конвенції).

Держави-члени прийняли рішення продовжити чинний мандат співробітників ще на 3 роки – до 2025 року.

"Як Представник України в ДК відзначу, що в складі Секретаріату продовжить свою роботу і представник України на посаді Головного інженера (за посадою заступника Генерального директора Секретаріату) – Петро Семенович Суворов.

Однак, найважливіше, що Постанова була прийнята в редакції з важливою поправкою – продовжити мандат усіх співробітників, «за виключенням співробітника з рф», яка була внесена з ініціативи української делегації у відповідності до прийнятих на 12-й сесії рішень.
Таким чином, представник росії в Секретаріаті Дунайської Комісії найближчим часом буде офіційно поінформований про завершення його роботи в складі цієї міжнародної організації", повідомила Любов Непоп.



Читайте также