среда, 2 февраля 2022 г.

Для моніторингу екологічної ситуації в акваторіях морських портів до дронів та датчиків долучились супутники

Адміністрація морських портів України вперше в Україні забезпечуватиме моніторинг стану акваторій морських портів на предмет забруднення за допомогою супутників. Про це повідомляє ДП “АМПУ” на своїй сторінці у Фейсбук.

Днями між Адміністрацією морських портів та Національним центром управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України укладено договір щодо послуг з супутникового моніторингу акваторій морських портів та надання даних супутникової зйомки з високоточних супутників.

Укладання угоди є черговим шагом розвитку системи екологічного менеджменту Адміністрації морських портів України та сприятиме підвищенню рівня охорони навколишнього природного середовища в акваторіях морських портів.

Відтепер Адміністрація морських портів отримуватиме від Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України розширену інформацію зі супутників про забруднення акваторій морських портів, на будь-який відстані, навіть у самих віддалених їх частинах, а саме: фотофіксацію ймовірного забруднення ділянки акваторії морського порту забруднюючими речовинами (промивними водами, нафтоемульсіями, нафтопродуктами та/або іншими шкідливими речовинами) з суден або інших об’єктів, які знаходяться або знаходились в акваторії морського порту, тематичні карти, інформаційно-аналітичні довідки з описом ситуації та зазначенням площі забруднення, дати, часу, координат ходу судна (або іншого об’єкту) та інші данні для ідентифікації забруднювача акваторії морського порту.

Читайте также