вторник, 7 декабря 2021 г.

Світла пам'ять Василю Мефодійовичу Савчуку

На 73-му році раптово пішов із життя ветеран пароплавства, капітан річкових суден Савчук Василь Мефодійович.

Народився В.М. Савчук 24 червня 1949 р. у с. Хоцунь Любешівського району Волинської області. Після закінчення Кілійського профтехучилища № 12 (група мотористів) був направлений на каботажний флот РДП. Працював матросом на теплоході «Корнойбург» та заочно підвищував теоретичну підготовку у Київському річковому училищі. Після його закінчення працював старшим механіком – змінним помічником капітана, капітаном-механіком службово-допоміжного флоту. 1981-го заочно закінчив ОВІМУ та отримав спеціальність інженера-судноводія.

У 1996 р. В.М. Савчук перевівся на річкові судна закордонного плавання. 2003 року Василь Мефодійович був призначений старшим помічником, а з 2006 року – змінним капітаном штовхачів «Зеленодольск», «Златоуст». Капітани суден відзначали його великий практичний досвід та високий рівень теоретичних знань, які дозволяли йому успішно справлятися зі своїми обов'язками. Ці якості дозволили йому у 2008 році обійняти посаду капітана річкових суден. Василь Мефодійович очолював екіпажі теплоходів «Львов», «Краснодон», «Пермь». У 2012 році він замінив капітана А.Г. Голинського на мостику теплоходу «Рыбинск», на якому працював до 2018 року. На заслужений відпочинок вийшов у жовтні нинішнього року.

Більш ніж 50-річний стаж В.М. Савчука на підприємстві був відзначений Почесними грамотами УДП. Серед колег Василь Мефодійович користувався повагою як грамотний фахівець, досвідчений судноводій та вимогливий командир флоту.

Служба безпеки судноплавства, служба управління персоналом, ветеранська організація, колеги, глибоко сумують з приводу смерті В.М. Савчука та висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким.

Читайте также