понедельник, 13 декабря 2021 г.

Покращення безпеки мореплавства та чіткіші функції: удосконалення діяльності капітана морського порту

Міністерство інфраструктури України прийняло наказ від 17 листопада 2021 року № 621 «Про затвердження Положення про капітана морського порту та службу капітана морського порту».
 
Нова редакція Положення передбачає:
  •  порядок призначення, звільнення з посади, підпорядкування капітана морського порту, його повноваження, права, функції, кваліфікаційні вимоги до капітана морського порту та працівників служби капітана морського порту, їхня відповідальність;
  •  усунення суперечності із застосування вимог чинного законодавства щодо здійснення державного нагляду (контролю) та виконання функцій, які належать до адміністративних;
  •  розв'язання проблеми відновлення ключової ланки забезпечення безпеки мореплавства в Україні: служби капітана морського порту, якого призначатиме на посаду Мінінфраструктури.
  • Норми Положення направлені на виконання основних принципів організації функціонування та розвитку морських портів, визначених Законом України «Про морські порти України». Реалізація таких заходів дозволить підвищити рівень охорони людського життя та довкілля на морі.
Прес-служба Мінінфраструктури.

Читайте также