среда, 20 октября 2021 г.

ЗАЯВА ПрАТ «УКРАЇНСЬКЕ ДУНАЙСЬКЕ ПАРОПЛАВСТВО» З ПРИВОДУ ПУБЛІКАЦІЙ В ДЕЯКИХ ЗМІ ЩОДО ПРИЧЕТНОСТІ ДО КОНТРАБАНДИ ЦИГАРОК


У зв'язку з повідомленнями, що з'явилися в деяких ЗМІ щодо контрабанди цигарок з порту Ізмаїл, Україна, у порти Угорщини, ПрАТ «УДП» офіційно заявляє, що вантаж було взято судном УДП на складі одного з операторів Ізмаїльського морського порту.

Відповідно до прийнятих компанією зобов'язань та укладеного договору на перевезення вантажу, судно було подано під навантаження у визначений термін. Перевізник взяв генеральний вантаж, у даному випадку мішки великого обсягу (слім-беги) з сіллю, за кількістю місць та візуальним оглядом. Вміст мішків перевізником не перевіряється. За фактом навантаження вантажу на борт судна був виданий відповідний коносамент. Вантаж на складах експедитора пройшов митний огляд та було отримано право вільного плавання. Судно здійснило перевезення відповідно до умов договору та доставило вантаж у порт вивантаження - Будапешт (Угорщина), а потім, після переадресації вантажу фрахтівником, у порт Пакш.

Так само, як і при навантаженні, судно в порту Пакш було подано під вивантаження згідно з врученим нотісом. У процесі вивантаження та розміщення вантажу на причальній території порту у вмісті одного із слім-бегів були виявлені запаковані коробки цигарок.

За даним випадком ПрАТ «УДП» вжило необхідних захисних заходів, у тому числі звернулося до консульського представництва Угорщини з відповідною заявою про морський протест. Угорська влада після ретельної перевірки і опитування членів екіпажу не заявила претензій до судна і судно отримало вільну практику.

Вважаємо, що в деяких публікаціях в ЗМІ (“В Угорщині на баржі “Артемсіль” виявили контрабандні цигарки на мільйони доларів”, “Дунайское пароходство замешано в контрабандном скандале?”) міститься недостовірна інформація, яка паплюжить ділову репутацію компанії. Зміст публікацій не відповідає дійсності, оскільки у ПрАТ «УДП» відсутні вантажні складські приміщення, перевірки компанії не здійснювалися і пароплавство не є вантажовідправником і власником вантажу, а лише виконує зобов'язання з вантажоперевезення відповідно до укладеного договору.

ПрАТ «УДП» зацікавлено в повноцінному розслідуванні даного інциденту, а його діяльність спрямована лише на своєчасне та якісне виконання зобов'язань з перевезення вантажів.

Читайте также