четверг, 16 сентября 2021 г.

Вітаємо з ювілеєм!



16 вересня 85-річчя відзначив ветеран пароплавства, колишній капітан річкових суден Лев Миколайович Новицький.

Спеціальність судноводія Лев Миколайович отримав в Ростовському-на-Дону річковому училищі, після закінчення якого працював у Волго-Донському пароплавстві другим, першим помічником капітана, капітаном теплохода «Озерний-78».

У 1961 році він за сімейними обставинами переїхав до Ізмаїла і був прийнятий на роботу в Радянське Дунайське пароплавство. Працював третім, старшим помічником капітана теплохода «Ейск», вивчаючи райони плавання суден пароплавства під керівництвом досвідчених наставників. Разом з тим не обмежувався тільки професійними інтересами, знаходив час для участі в спортивному житті ДСТ «Водник».

У 1965 році, вже як підготований судоводій, очолив екіпаж теплохода «Москва». У 1974-му Л.Н. Новицький без відриву від виробництва закінчив Одеське вище інженерне морське училище, що стало додатковою підмогою для професійного зростання. З 1977 до 2000-х років Лев Миколайович очолював екіпажі суден, що працювали на болгарській лінії - «Майкан», «Лилия Карастоянова», «Кузьма Галкин», «Георгица Карастоянова».

У 2001 році Л.М. Новицького запросили капітаном-наставником в службу безпеки судноплавства, де він пропрацював до виходу на пенсію в 2005 році. Його трудовий внесок відзначений почесними грамотами, знаками «За безаварійну роботу. 20 років», «Почесний працівник УДП». Його поважали в колективі і як грамотного фахівця, і як уважну до оточуючих, доброзичливу, врівноважену людину.

Залишивши пароплавство, Лев Миколайович недовго працював заступником начальника Дунайського регіонального представництва Держфлотінспекції з безпеки судноплавства. Але в тому ж році він повернувся в УДП на посаду капітана затону, потім капітана відстійних суден та суден, що знаходяться у ремонті. Остаточно на заслужений відпочинок він пішов у 2013 році, присвятивши час домашнім справам. Стаж роботи Л.М. Новицького у пароплавстві нараховує 52 роки. 

Ветеранська організація пароплавства від душі вітає Льва Миколайовича Новицького з ювілеєм і бажає здоров'я, бадьорості, енергії, гарного настрою та турботи близьких!

Читайте также