пятница, 3 сентября 2021 г.

«Слуга народу» хоче провести у Верховній Раді «морський день»


Народні депутати з фракції партії «Слуга народу» пропонують присвятити цілий пленарний день розгляду у Верховній раді законопроектів відносно портової сфери та морегосподарського комплексу. Про це заявив голова партії, перший заступник Голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, пишуть «Порти України» з посиланням на прес-службу партії.

"Питань так багато, що у нас вже назріває «морський день» в Раді. Разом з представниками галузі ми зберемо всі ініціативи, оформимо їх до законопроектів, і в цей день будемо голосувати тільки їх", - сказав Корнієнко на зустрічі в четвер, 2 вересня, з представниками портової галузі в Одесі.

У той же час заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков зазначив, що протягом тривалого часу в галузі не вирішувалася велика кількість питань. Зокрема, вони стосуються поліпшення господарської діяльності, відновлення фінансування, використання портових зборів, дерегуляції та іншого. Їх рішення, за словами Васькова, має поліпшити стан справ в галузі водного транспорту.

Член парламентських Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Горенюк («Слуга народу») зауважив, що окреме питання стосується комунікації між представниками морської сфери та державою. «Дуже важливо, щоб ідеї працівників портової галузі, морегосподарського комплексу перетворювалися в тексти законопроектів», - підкреслив Горенюк. Серед актуальних проблем, які озвучили учасники, - дивідендна політика, яка не дозволяє державним підприємствам залишати достатньо коштів на власний розвиток, заохочення переведення суден під український прапор, передача частини доходів від портової галузі на потреби громад, складні процедури конкурсів на керівні посади в державних структурах, відсутність достатніх коштів на днопоглиблення, складні регуляторні процедури при будівництві приватних об'єктів на землях водного фонду, високі тарифи на залізничні перевезення, які призводять до перевантаження доріг до портів, а також нестача законних механізмів повернення державному підприємству зданого в оренду майна.

Читайте также