вторник, 22 июня 2021 г.

"ДП “АМПУ” почало експлуатаційне днопоглиблення в акваторії морського порту Ізмаїл власним флотом





З метою підтримання оголошених глибин, на підставі результатів сезонних промірів, ДП «АМПУ» в другій декаді червня, одразу після завершення нересту, розпочато експлуатаційне днопоглиблення в акваторії морського порту Ізмаїл, яке проводитиметься господарським способом, пише прес-служба ДП "АМПУ".

Роботи здійснюються флотом філії «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ» - земкараваном «Євген Колодочка» у складі земснаряду «Євген Колодочка», буксиру-штовхача «Айдар», буксиру «Створ» та двох несамохідних шаланд. Власний флот АМПУ було передислоковано до порту Ізмаїл зазделегідь, перед закінченням періоду нересту.

Керівник ДП “АМПУ” Олександр Голодницький зазначив: «Роботи були заплановані ще у кінці минулого року, коли було завершено ремонт суден каравану, і стало можливим як його задіяння, так і оптимізація операційних витрат АМПУ. Останнє є особливо актуальним для портів із недостатнім рівнем вантажоперевалки. Днопоглиблення розпочалося на найбільш проблемних ділянках акваторії - ділянках біля причалів 12-14 ВПК-2. У подальшому земкараван продовжить роботи на ділянках входу до затонів 90 км та 85 км р. Дунай. Земкараван відновлює глибини до позначки 4,5 м. Запланований обсяг днопоглиблення становить 250 тисяч куб. метрів грунту. Ми очікуємо зростання потенціалу порту».

Читайте также