пятница, 14 мая 2021 г.

15 травня - День Європи в Україні



Київ 15-16 травня святкуватиме 19-й День Європи в Україні, цьогорічною концепцією якого є "Київ – столиця "Дунайського Євросоюзу".

"Цього року місто Київ в 19-те вже відзначатиме День Європи в Києві. І останніх три роки ми проводимо відзначення і святкування цього дня спільно з громадською організацією "Чотири Королеви". Кожного року ми намагаємося знайти нову й цікаву тематику й цього року - це Дунайський шлях в Європу", - повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, як пише Укрінформ.

Він нагадав, що Україна з 2021 по 2023 роки є головою Дунайської комісії. "Тому ми не могли обійти стороною таку подію, і така подія варта того, щоб зробити її таким центральним меседжем відзначення Дня Європи у 2021 році. Символічно Дунай об'єднує більшість країн Європейського Союзу і дуже знаково є те, що річка Дунай починається в Україні у Вилковому в Одеській області", - підкреслив він.

За його словами, традиційно церемонія відкриття Днів Європи буде відбуватися на Михайлівській площі у Києві.

"Сцена буде біля Міністерства закордонних справ. О 12.30 буде у нас офіційне відкриття. До офіційного відкриття, зранку будуть відбуватися екоперегони, в яких візьмуть участь дипломати, представники посольств", - розповів він.

Також ввечері 15 та 16 травня буде проведено концерт симфонічної музики під диригуванням всесвітньо відомої зірки сучасної сцени, українського диригента Кирила Карабиця (зі світовою прем’єрою симфонії видатного українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра»).

Крім цього, у рамках святкування на Михайлівській площі буде розміщено експозицію, присвячену Дунаю як основній річковій артерії Європи.

Читайте также