среда, 10 февраля 2021 г.

УДП впроваджує добровільне медичне страхування співробітників та членів їх родин

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» впроваджує важливий соціальний проект добровільного медичного страхування працівників та членів їх сімей. 

Добровільне медичне страхування (ДМС) запроваджується з метою підвищення соціальних стандартів, матеріального та морального стимулювання працівників підтримувати своє здоров’я на належному рівні. Впровадження ДМС особливо важливо, враховуючи довгострокові наслідки спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

«Враховуючи реалії сьогодення, для нас одним з першочергових завдань є збереження високого рівня здоров’я співробітників УДП та їх заохочення до здорового способу життя. Наша мета – надати працівникам доступ до вчасної та якісної медичної допомоги. Тому запроваджуючи в УДП надважливий соціальний проект добровільного медичного страхування, компанія будує краще майбутнє для своїх співробітників та  членів їх родин»,  - підкреслив в.о. заступника голови правлiння ПрАТ "УДП" Волкiн Д.М.   

Наслідуючи приклад великих міжнародних компаній, усі працівники УДП на добровільній основі отримують можливість користатися пакетами медичного страхування. Програма добровільного страхування включатиме базове та розширене покриття. Базове покриття поширюватиметься на діагностику, медикаментозне забезпечення, стаціонарну допомогу (госпіталізація та стаціонарне лікування) та екстрену (ургентна) госпіталізацію, швидку та невідкладну медичну допомогу. 

Розширена програма ДМС включатиме додаткові опції: лікування COVID-19, розширену діагностику напрямків  гінекологія/урологія,  злоякісні та доброякісні онкологічні захворювання. 

Окрім того, усі бажаючі співробітники УДП зможуть застрахувати своїх дітей.   

Проект здійснюється відповідно до вимог нового Колективного договору та норм Галузевої угоди. Впродовж лютого будуть завершені усі підготовчі роботи на рівні відповідних підрозділів та служб УДП, на конкурсних засадах обрані страхові компанії, які зможуть забезпечити високий рівень надання послуг, а також визначений повний перелік та клас лікувальних закладів.  

Окремо наголошуємо, що у 2021 році для всіх категорій працівників залишаються всі надбавки та компенсації, якi були передбачені попереднiм Колективним договором. Через непрозорість розподілу профспілкових коштів, що ранiше виділялись ПрАТ «УДП» для діяльності первинної профспілкової організації під керівництвом В.А.Татарчука, відсутності відповідної звітності з боку організації, допускаємо, що виділені кошти фактично не доходили до працівників ПрАТ «УДП» та могли використовуватися керівництвом профспілки не за призначенням. 

Окрiм цього, УДП надає співробітникам можливість взяти участь у програмі недержавного пенсійного забезпечення. 

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» удосконалює соціальний пакет для співробітників та запроваджує корпоративну пенсійну програму, що надасть соціальні гарантії працівникам після завершення їх трудової діяльності. 

Корпоративна пенсійна програма спрямована на заохочення співробітників та має стати дієвим довгостроковим мотиваційним інструментом, що передбачає накопичення додаткових пенсійних коштів. Для пароплавства – це спосіб додаткової мотивації персоналу, а для працівників – джерело майбутнього доходу у вигляді недержавної додаткової пенсії. 

В рамках програми недержавного пенсійного забезпечення, УДП здійснює добровільні внески на індивідуальні пенсійні рахунки працівників – учасників недержавного пенсійного фонду, кошти обліковуються на їх пенсійних рахунках та збільшуються за рахунок інвестиційного доходу. Коли працівник досягає пенсійного віку він буде отримувати додаткову недержавну пенсію у вигляді пенсійних виплат. Впродовж періоду виплат, кошти продовжують працювати та приносити інвестиційний прибуток. 

Програмою недержавного пенсiйного забезпечення планується охопити усіх бажаючих співробітників пароплавства, зокрема й тих, які вже досягли пенсійного віку.

Читайте также