вторник, 15 декабря 2020 г.

Суднові засоби безпеки - в надійних руках

Керівник ділянки з обслуговування суднових засобів безпеки Оксана Рибальченко. 


Ділянка з обслуговування суднових засобів безпеки - одна з виробничих ділянок технічної служби пароплавства. У своєму нинішньому вигляді вона була сформована в 2013 році, ставши наступником станції надувних рятувальних засобів. 

- Фахівці ділянки здійснюють огляд і сертифікацію відповідно до вимог Регістру судноплавства України рятувального спорядження – рятувальних кругів, жилетів, страхувальних поясів як з транспортних, так і пасажирських суден пароплавства, службово-допоміжного флоту, - розповідає керівник ділянки Оксана Рибальченко. - Також виконуємо обслуговування вогнегасників та апаратів стисненого повітря на флоті та берегових службах пароплавства. 

Ділянка є прибутковим підрозділом техслужби - ми виконуємо замовлення для сторонніх організацій, є клієнти, з якими ми співпрацюємо не один рік, нашою роботою всі залишаються задоволені. 

Роботи завжди вистачає, і коронакриза не перешкоджає. За правилами, перевірка рятувальних засобів і вогнегасників проходить один раз на рік, дихальних апаратів - раз на півроку. За рік наша ділянка обслуговує понад 2000 одиниць рятувальних засобів транспортного флоту і понад 1200 - пасажирського, а також понад 2000 вогнегасників. 

Працюємо в хорошому контакті зі службою матеріально-технічного постачання, з керівником техслужби Ігорем Сеніловим і головним інженером Олегом Мудраченко. Скрізь зустрічаємо розуміння до наших потреб, робочі питання вирішуються оперативно. 

На жаль, будівля, в якій розташовується ділянка, старої споруди, давно потребує ремонту, адже її незадовільний стан може позначитися не тільки на комфортній роботі, а й схоронності рятувальних засобів. 

Колектив ділянки невеликий, але давно спрацьований. У кожного фахівця є своя частка роботи, та при необхідності вони можуть один одного замінити. 

Оксана Іванівна Рибальченко працює в пароплавстві з 1986 року. Починала в відділі АСУ, «Дунайснабсервісі», пізніше перейшла техніком на станцію надувних рятувальних засобів, а після її переформування в 2013 році очолила цю виробничу дільницю. "Робота улюблена, – каже Оксана Іванівна, – і не в останню чергу завдяки тому, що не дає сидіти на місці, доводиться щодня вирішувати поточні завдання, спілкуватися з людьми". 

Монтер Олександр Леонтьєв за перевіркою апаратів стиснутого повітря.


Всі три монтера мають спеціальну підготовку та великий досвід роботи. Пройшли навчання в Києві за спеціальністю зарядника вогнегасника, мають право на виконання ліцензійних робіт. Олександр Васильович Леонтьєв навчався також обслуговування апаратів стиснутого повітря на заводі гірничорятувальної техніки «Горизонт». Він єдиний такий фахівець в пароплавстві, його підготовка й досвід дозволяють йому мало не з «закритими очима» миттєво визначати причину несправності. У його веденні також знаходиться обслуговування рятувальних кругів, жилетів. Микола Іванович Возій займається зарядкою та обслуговуванням порошкових вогнегасників, а Віктор Миколайович Гавлицький - вуглекислотних вогнегасників. Всі вони сумлінні, відповідальні фахівці, адже від їх роботи залежить стан засобів безпеки, а значить, і життя людей.

Монтер Микола Возій займається перезарядженням і обслуговуванням порошкових вогнегасників.


Кімната випробування суднових рятувальних засобів.


Заряджені вогнегасники готові до відправки на судна.



Читайте также