четверг, 27 августа 2020 г.

Бажаємо успішного рейсу!



Флот УДП нерідко виконує заявки на перевезення великогабаритних чи нестандартних вантажів, оскільки перевезення водним транспортом - хороший спосіб забезпечити бюджетну та швидку доставку вантажу. Фахівці служби експлуатації пароплавства прораховують можливість здійснення такого виду перевезення, раціональний спосіб навантаження, надійність кріплення вантажу й транспортування до одержувача. При необхідності до розробки схеми перевезення підключаються конструктори ПКБ пароплавства. 

Напередодні Дня незалежності України в рейс пішов теплохід «Капитан Ширков». Цього разу судно має доставити в Лінц великогабаритний вантаж - частини портального крана, який три роки знаходився в експлуатації в порту Чорноморськ. До слова, з Лінца в Ізмаїл кран доставляли також на судні Українського Дунайського пароплавства. 

Частини крана завантажили в Ізмаїльському порту в трюми самохідки й баржі-секції, та частково - на кришки трюму. Крім того, в складі каравану - секції з добривом призначенням на Хорватію. 

Подібну роботу з доставки великогабаритних вантажів екіпаж теплохода «Капитан Ширков» виконує не в перший раз. Багато років команду судна очолює капітан Сергій Михайлович Павлюченко. У службах безпеки судноплавства та експлуатації річкового флоту відгукуються про Сергія Михайловича як про висококваліфікованого судноводія, фахівця, який знає свою справу, з хорошою реакцією та здатністю швидко оцінювати обстановку і приймати обґрунтовані рішення. Завдяки чіткій роботі екіпажу, особистим і діловим якостям капітана судно успішно експлуатується та справляється з поставленими завданнями. 

У складі воза у рейс пішов також теплохід «Зеленодольськ» (капітан Станіслав Андрійович Гнесь), чиє завдання - забрати в декількох портах заходу баржі-секції та забезпечити їх доставку одержувачам. 

Бажаємо екіпажам успішного рейсу! 

Фото Андрія СЕПЧЕВА.










Читайте также