вторник, 7 июля 2020 г.

Вітаємо Надію Князєву з ювілеєм!

Надія Князєва

За десятки років історії Дунайського пароплавства в його стінах склалося чимало сімей, а то й трудових династій, чиє професійне життя нерозривно пов'язане з Ізмаїлом та Дунайським пароплавством, яке, як і для всіх ветеранів підприємства, стало їхньою долею. Одна з таких сімей - Євген і Надія Князєви. У квітні цього року Євген Олександрович відзначив своє 80-річчя. Сьогодні, 7 липня, ювілейну дату відзначає Надія Архипівна. 

Професійну освіту математика Надія Архипівна отримала в Свердловському педагогічному інституті. Після його закінчення працювала інженером-конструктором «Свердлес», економістом Свердловського інституту НДІ економіки. В Ізмаїл приїхала разом з чоловіком, Євгеном Олександровичем, і влилася в дружну сім'ю працівників Радянського Дунайського пароплавства на посаді інженера-програміста відділу програмування обчислювального центру пароплавства. 

У 1975-му Надія Архипівна перейшла до відділу автоматизованої системи управління. Робота в відділі у той час кипіла, обчислювальні машини постійно оновлювалися, а фахівці відділу дружно освоювали нову техніку, підвищували свій професійний рівень. Надія Архипівна також проходила курси з програмування для освоєння нової обчислювальної техніки, вивчала мови програмування, користуючись усіма можливостями для поглиблення знань щодо складання програм. 

У 1985 році Н.А. Князеву запросили на роботу в службу технічної експлуатації флоту, де були потрібні навички програміста. До 1995 року Надія Архипівна займала посаду інженера з обліку витрачання коштів на ремонт флоту відділу планування та обліку служби технічної експлуатації флоту. До виконання поставлених завдань ставилася відповідально, переживала за якість своїх розробок. 

Останні кілька років вона працювала секретарем-касиром в агентстві УДП в Братиславі, куди поїхала разом з чоловіком. 

Всі роки роботи в пароплавстві її оточував великий дружний колектив, з усіма вона підтримувала теплі стосунки, охоче брала участь в житті підприємства. 

- Надія Архипівна не тільки хороший фахівець, вона прекрасна людина, добра, чуйна, комунікабельна. Її можна назвати однією з «ікон стилю» в пароплавстві, настільки вона стежила за собою, відрізнялася особливим шармом, чарівністю, індивідуальним стилем. Її всі любили, і колишні колеги досі з теплом згадують роки спільної роботи, вітають з усіма святами. Вона гостинна, привітна господиня, будинок Князєвих завжди був відкритий для гостей, а Надія Архипівна вміла й любила їх приймати. Ставала душею компанії всюди, де б не опинилася. 

Досі Надія Архипівна підтримує тісні дружні зв'язки з колишніми колегами, з якими разом пройшли радощі й прикрощі, підставляли надійне плече один одному, - згадують про неї співробітники. 

Чоловік Надії Архипівни, Євген Олександрович Князєв трудився в СДП з 1965 року на посадах інженера-гідротехніка служби портів, головного інженера БМУ пароплавства, заступника начальника СДП з розвитку та капітального будівництва портів, заводів та інших споруд. 

За тридцять з лишнім років під керівництвом Євгена Олександровича побудовані десятки об'єктів. Він зробив внесок у будівництво об'єктів КСБСРЗ та ІСРЗ, Ізмаїльської морехідної школи й ВПУ № 9, нового корпусу Дунайської басейнової лікарні, котелень міста, ряду причалів в Ізмаїльському та Ренійському морських торговельних портах, гуртожитків, дитячих садків, шкіл, житлових будинків. Найбільшими об'єктами, побудованими під керівництвом Князєва в середині 90-х років, стали мясокомплекс в смт. Суворове та новий адміністративний будинок пароплавства, що став візитною карткою підприємства. 

У 1995-2000 рр. Е.О. Князєв очолив агентство УДП в Братиславі, де нове застосування знайшли його організаторські здібності та ділові якості. Після повернення із закордонного відрядження в 2001 р. продовжив роботу в пароплавстві над створенням глибоководного суднового ходу «Дунай - Чорне море» на посаді головного гідротехніка. 

Разом, рука в руку, подружжя пройшло великий життєвий та професійний шлях, зберігши взаємну повагу, злагоду, любов і підтримку. 

Надія та Евген Князєви

Колеги, колективи відділу АСУ, технічної служби вітають Надію Архипівну Князеву з ювілеєм і бажають здоров'я, щастя, родинного тепла, бадьорості, благополуччя та завжди залишатися красивою і життєрадісною!

Читайте также