четверг, 12 марта 2020 г.

Рекомендації МОЗ щодо профілактики поширення коронавірусу COVID-19



Поширення випадків нової коронавірусної інфекції (COVID-19) в країнах Європейського союзу та країнах, що ділять спільний державний кордон з Україною, потребують підвищення рівня обізнаності, посилення та проведення додаткових профілактичних заходів на всій території країни. 

Станом на 06 березня у світі зареєстровано 97300 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19 (3346 з них – летальні), в тому числі в країнах, що мають спільний державний кордон з Україною – Білорусі, Румунії та Російській Федерації. 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила, що поширення нового коронавируса досягло стадії пандемії, тому що залучені більшість країн і всі континенти. Таким чином ВООЗ дала зрозуміти, що це захворювання вимагає загальної боротьби на рівні держав. 

Також на засіданні Кабінету Міністрів України 11 березня проголошено карантин в країні та затверджено заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. 

Надаємо до вашої уваги рекомендації щодо профілактики коронавірусної інфекції COVID-19, надані Лабораторним центром МОЗ України на водному транспорті (Дунайський басейновий відділ). 













Читайте также