вторник, 3 марта 2020 г.

Теплохід «Хабаровск» готується до виходу з ремонту

Капітан Г.Ю. Бліндерман (праворуч) і механік Р.Х. Драганов.

Ремонт теплохода «Хабаровск» наближається до завершення. Основні роботи тут виконані на 90 відсотків. 

– Судно стоїть на БТОФ з 8 березня 2019 року, – пояснює механік Руслан Драганов. – Основна проблема полягала в тому, що у нас вийшов з ладу правий двигун. Багато часу простояли, поки вирішувалося питання з його закупівлею, сьогодні новий двигун вже встановлений. 

Також проведена серйозна моточистка лівого двигуна з заміною більшої частини запчастин. Під час ремонту блоку циліндра була застосована нова технологія, яка передбачає усунення тріщин методом холодного зшивання металу, вона зараз активно застосовується при відновленні вікового флоту. Залишилося встановити компресор, найближчими днями й це буде зроблено. 

Як зазначив беззмінний капітан теплохода «Хабаровск» Григорій Бліндерман, велику допомогу у розв'язанні питань, пов'язаних з виділенням коштів, закупівлею необхідних запчастин, надали в.о. головного інженера Олександр Гармаш, начальник служби експлуатації флоту Сергій Бакало та начальник відділу експлуатації річкового флоту Олександр Назаренко, суперінтендант Володимир Берестов, а також агентсько-диспетчерський відділ. 

– Не казатиму, що все це далося легко, – зауважує Григорій Юхимович. – Однак завдяки близькій взаємодії всіх зацікавлених сторін теплохід повністю відремонтований та відновлений. Залишилося пред'явити судно Регістру судноплавства України та продовжити документи до 2021 року. 

Весь ремонт пройшов під контролем і при безпосередній участі механіка Руслана Драганова. Спеціаліст він дуже добрий, технічно грамотний, активний, небайдужий. На «Хабаровске» він починав третім механіком, виріс до стармеха. За цей час зріднився з судном, не пішов у інші компанії, хоча пропозиції надходили. 

Додамо, що і капітан, і стармех – старожили судна. Шостий рік працює на «Хабаровске» й електромеханік Михайло Кіщак. Решта членів екіпажу – люди нові. Але командири впевнені, що добрі флотські традиції на теплоході знайдуть своє продовження. 

Зоя Кулинська.

У машинному відділенні (зліва направо): електромеханік Михайло Кіщак, третій механік Ігор Руденко, другий механік Роман Щербаков і механік Руслан Драганов.

Читайте также