среда, 25 марта 2020 г.

Коронавірус в Одеській області: куди повезуть хворих



В Одеській області назвали список медичних установ, які братимуть людей з підозрою на коронавірус. 

Як повідомила активіст і волонтер Катерина Ножевнікова на своїй сторінці в Facebook, лікарень "першої хвилі" буде шість. 

Перша - це одеська міська інфекційна лікарня, яка вже брала пацієнтів з підозрою на інфікування. Кількість місць тут планують розширити до 350 ліжок. 

"Друга - обласна лікарня (частково) розгорне 500 ліжок. Зберігаючи поки важливі відділення. Максимально підготовлена в плані кількості точок кисню для підключення ШВЛ (62 точки) з централізованою розводкою кисню по поверхах, що дозволяє підключати пацієнтів середньої тяжкості просто "на маску", - написала вона. 

"Лікарня третього рівня зазвичай не включається в карантини, тому що надає допомогу величезній кількості хворих з іншими захворюваннями, але тільки ця лікарня має ще й найвищого рівня фахівцыв, які зможуть врятувати сотні життів ...", - додала активіст. 

Третьою опорною буде лікарня водників, де зараз працюють над збільшенням кількості точок кисню для підключення ШВЛ. 

Четверта і п'ята опорні лікарні - в Ізмаїлі та Чорноморську, а шоста - дитяча обласна лікарня. У цьому медзакладі, за словами Катерини Ножевніковоъ, готують окрему будівлю для пацієнтів з підозрою на коронавірус. Приймати в ній будуть людей до 18 років. 

Крім того, готується список лікарень "другої хвилі", які будуть надавати допомогу в разі погіршення епідемічної ситуації.

"Сегодня".

Читайте также