среда, 19 декабря 2018 г.

В Міністерстві інфраструктури пройшов круглий стіл «Мобільність на Дунаї спільними зусиллями»


18 грудня 2018 року в Міністерстві інфраструктури пройшов круглий стіл «Мобільність на Дунаї спільними зусиллями», участь  в якому взяли заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, представники Європейської Комісії, представники пріоритетного напряму 1А Стратегії ЄС для Дунайського регіону, Дунайського стратегічного пункту, Міністерства інфраструктури України, ДП «Адміністрація морських портів України», ДУ «Держгідрографія», ДП «Класифікаційне товариство регістр судноплавства України», Державної служби морського та річкового транспорту України, ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, обласних адміністрації та міських рад Одеської області.

Метою проведення круглого столу «Мобільність на Дунаї спільними зусиллями» стало об’єднання та консолідація зусиль та спільних дій центральних та місцевих органів влади з метою підтримки внутрішнього судноплавства в Дунайському регіоні, а також активізації діяльності України в реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Віктор Довгань зазначив, що проведення круглого столу, присвяченого питанням розвитку мобільності на р. Дунай, надасть можливість визначити основні пріоритети та заходи для подальшого розвитку стійких і екологічно безпечних водних перевезень на річці Дунай як на національному, так і на міжнародному рівнях.
«Посилення участі України в реалізації Європейської стратегії для Дунайського регіону (ЄСДР) сприятиме: підвищення конкурентоспроможності Дунайського макрорегіону; прискоренню європейських інтеграційних процесів; наближенню рівня життя населення прикордонних регіонів до європейського рівня» - зауважив заступник Міністра.
Віктор Довгань також підкреслив, що Українська Сторона зацікавлена в активізації участі України в спільних заходах щодо реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону та підтверджує свою готовність до підготовки та реалізації спільних з МФО та ЄС проектів, таких як розвиток інфраструктури на річці Дунай і модернізація українського флоту в контексті його екологізації.

Заступник Міністра також висловив подяку всім учасникам міжнародного круглого столу та запевнив, що спільними зусиллями ми забезпечимо належний рівень розвитку вільного та безперешкодного судноплавства на р. Дунай, а також сприятимемо створенню найбільш комфортних умов розвитку навігаційних процесів на річці Дунай та спільного процвітаючого майбутнього Дунайського регіону.

Читайте также