пятница, 14 апреля 2023 г.

УДП готує до повної модернізації перші суховантажні судна


Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко з директором Кілійського СБСРЗ Олександром Бондаренком оглянули корпус теплохода «Капитан Бабкин». Це одне з чотирьох самохідних суден, що мають пройти глибинну модернізацію та заміну двигунів.

Попередній висновок фахівців – корпус зберігся досить непогано і може прослужити ще дуже багато років. Це означає, що повна модернізація судна з заміною двигунів є економічно виправданою.

Найближчим часом буде отримано точні дані – результати замірів товщин.

Наразі вже триває процес зачистки «Бабкина»: демонтується внутрішня начинка - валолінії, гвинторульовий комплекс. На базі старого корпусу буде фактично побудоване нове сучасне судно з автоматизованою системою управління, потужними та економічними двигунами, комфортними умовами для перебування екіпажу.

"Плануємо частину робіт виконати в Україні, іншу – на верфі, де судна були збудовані, - повідомляє генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - На наступному тижні запланована зустріч з нашими європейськими партнерами, під час якої будуть узгоджені конкретні рамки проєкту.

Обговорили з керівництвом заводу і хід підготовки до будівництва барж SLG. Корпуси ліхтерів зачищаються та ремонтуються. До початку розрізання суден-донорів майже все готове.

Наскільки змінилася атмосфера на Кілійському заводі за останній рік! Я пам’ятаю занепад, похмурі обличчя. Гнітючу тишу у заводських цехах. Здавалося, життя майже зупинилося. Сьогодні на кожному кроці кипить робота. Настрій у людей зовсім іншій.

Єдине, що непокоїть – чи здатне підприємство впоратись із зростаючим навантаженням. Потрібно одночасно виконувати великий обсяг поточних докових ремонтів, будувати нові баржі, забирати з відстою несамохідний флот та готувати його до модернізації.

Щоб все встигнути і все охопити потрібно провести реконструкцію сліпу. Тендер на проєкт реконструкції вже проведений. Роботи мають початися ще цього року.

Розглядаємо і плани ремонту кранового господарства. Це одна з умов успішної реалізації всіх наших проєктів".






Читайте также