среда, 19 февраля 2020 г.

Пам’ять про загиблого Героя України капітана В’ячеслава Семенова жива



17 лютого прикордонники Ізмаїльського загону вшанували пам'ять героя України офіцера-прикордонника В’ячеслава Семенова, який п’ять років тому віддав своє життя за територіальну цілісність та незалежність нашої країни. Під час заходу охоронці кордону згадали про безсмертний подвиг героя. 

Нагадаємо, 17 лютого 2015 року офіцер-прикордонник зі своїми підлеглими черговий раз вів нерівний бій із переважаючими силами противника. Чисельні штурми блокпосту «Балу» під Дебальцевим, успіху бойовикам у його взятті не принесли. Під час одного із бойових зіткнень осколок снаряда ворожого танка обірвав життя В’ячеслава Семенова. Його підлеглі, завдяки героїчному вчинку командира, змогли повернутися живими. 

За виняткову мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, вірність Військовій присязі старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова посмертно нагороджено високими державними нагородами: Орденом Богдана Хмельницького, Золотою Зіркою Героя України та присвоєно військове звання «капітан». На честь героя у його рідному місті Жмеринці відкрито меморіальні дошки, його ім’я занесене до Меморіалу шани Могилів-Подільського, увічнене у камені Меморіалу загиблим прикордонникам…. 

23 серпня 2017 року Указом Президента України Могилів-Подільському прикордонному загону присвоєно почесне «ім’я капітана В’ячеслава Семенова». 

Ми пам’ятаємо … 

Прес-служба Ізмаїльського прикордонного загону. 





Читайте также