среда, 19 февраля 2020 г.

«Капитан Ширков»: готуємося до рейсу

 Капітан С. Павлюченко, 1 помічник механіка з електрообладнання А. Аржинт, механік О. Родкін, старший помічник капітана І. Дакі, кухар-матрос Д. Капітан, боцман М. Мартиненко, 1 помічник механіка О. Першин.

База технічного обслуговування флоту УДП працює в штатному режимі. Як зазначив заступник начальника БТОФ В'ячеслав Тукалов, в цьому місяці основні сили підрозділу спрямовані на забезпечення підготовки до навігації пасажирського флоту пароплавства. До кінця березня планується завершити ремонт на всіх чотирьох круїзних судах і прогулянковому теплоході «Евгений Косяков». 

Виконуються планові роботи на судах транспортного флоту. В даний час у міжрейсовому ремонті знаходяться теплоходи «Гавана», «Борис Макаров», «Григорий Морозов», «Алексей Ивлев», «Капитан Ширков», «Капитан Гайдай», «Нина Соснина», «Ярославль». До кінця тижня завершаться роботи на теплоходах «Капитан Кюселинг», «Знаменка», «Звездный». 

Екіпаж теплоходу «Капитан Ширков» - в очікуванні виходу в рейс. Протягом трьох місяців самоходка перебувала в доковому ремонті на Кілійському СБРЗ, розповідає капітан Сергій Михайлович Павлюченко. За цей час були виконані роботи з гвинторульового комплексу: ремонт валів, гвинтів, рульових насадок, а також фарбування підводної частини корпусу. 5 лютого на заводі пройшли ходові випробування в присутності технічних фахівців заводу та техслужби пароплавства, представників Регістру судноплавства України. Роботи виконані на належному рівні, однак у екіпажу залишилися зауваження до якості постачання під час ремонту. 

Зараз судно знаходиться на БТОФ в очікуванні підтвердження документів на клас Регістру, та одночасно усуваються дрібні недоліки в машинному відділенні. 

Частину робіт ремонтний екіпаж виконав своїми силами: це підготовка до фарбування надбудови, верхньої палуби, рульової рубки, кришок трюму та іншого. В ремонті задіяні шість чоловік: капітан Сергій Павлюченко, старший помічник капітана Іван Дакі, механік Олександр Родкін, перший помічник механіка Олександр Першин, перший помічник механіка з електрообладнання Андрій Аржинт, старший моторист-боцман Михайло Мартиненко. Працювали з повною віддачею, з тим розрахунком, щоб швидше долучитися до виробничого процесу, повернутися до улюбленої роботи.

Читайте также