пятница, 6 ноября 2020 г.

Теплохід «Капітан Глушко»: ремонт йде до завершення



Члени екіпажу т/х «Капитан Глушко»: 1 помічник механіка Михайло Тарнакоп, 2 помічник механіка Андрій Кулинский, механік Микола Антипов, боцман Валерій Хаджіогло, матрос-моторист Євген Дунін.


З попереднього рейсу теплохід «Капитан Глушко» повернувся в серпні цього року. Механізми судна вимагали відновлювального ремонту, в тому числі й заводського характеру. 

- Щоб заощадити час, - каже механік Микола Антипов, - судно встало на БТОФ, де з нього зняли дизель-генератор № 2 та відправили на Кілійський СБСРЗ - там на заводському обладнанні виконали розточку вала та його дефектацію. Решту робіт виконали на БТОФ: замінили підшипник, який виробив свій ресурс, на дизель-генераторі № 1, а також зробили заміну сальника, опресовування водяного холодильника, установку електрокомпрессора, виконали обслуговування кондиціонерів і рефустановки. Цього тижня виконували установку дизель-генератора на місце та його центрування. 

В ремонті брали участь, змінюючи один одного, механіки Микола Антипов і Анатолій Баліка, перший помічник механіка Михайло Тарнакоп, електромеханік Микола Савчук. Микола Антипов - із старожилів судна, пройшов на ньому всі сходинки професійного росту, підготував кількох механіків, які зараз працюють на інших судах. Анатолій Балика - також з тих фахівців, хто прийшов хорошу професійну школу на теплоході «Капитан Глушко». 

- Намагаємося готувати, ростити свої кадри в екіпажі: комфортно працювати з тими, кого знаєш у справі, хто знає судно й особливості роботи, вміє уживатися один з одним, - зазначає Микола Миколайович. - Члени екіпажу «Капитана Глушко» переживають за судно, весь час, що воно знаходилося в ремонті, приходили виконувати роботи за своїм завідуванням. Люди скучили за роботою, тому з нетерпінням чекаємо закінчення ремонту та нового рейсового завдання, – відзначає механік Микола Антіпов. 

Фахівці БТОФ виконують установку дизель-генератора.







Читайте также