пятница, 20 октября 2023 г.

УДП та всі дочірні структури підприємства перейдуть на міжнародну систему звітності


В Міністерстві інфраструктури за участі віце-прем’єра Олександра Кубракова та заступника міністра Юрія Васькова відбулася зустріч з делегацією IFC.

З боку IFC в нараді взяли участь регіональний менеджер IFC в Україні та Молдові Ліса Енн Кестнер, регіональний керівник з доінвестиційного супроводження проєктів у галузі інфраструктури в країнах Европи і Кавказу Патрік Александер Авато. Спеціаліст з інвестицій в інфрастуктуру В’ячеслав Гордієнко, консультанти IFC в сфері державно-приватного партнерства Мехіта Фенні та Ірина Новікова, консультант по транспорту Олена Чернишова, фахівець програм IFC в Україні Катерина Чечель.

У фокусі обговорення – подальша взаємодія групи Світового Банку із Дунайським пароплавством.

Нагадаємо, чотири місяці тому в рамках Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2023) у Лондоні УДП та IFC підписали угоду про співпрацю.

IFC залучило, напевно, кращих світових технічних та юридичних консультантів, а пароплавство надало партнерам необхідну інформацію для напрацювання стратегії розвитку підприємства та залучення інвестицій.

Наразі наші колеги повністю задоволені процесом співпраці та досягнутими проміжними результатами.

Наступні етапи проєкту – формування нової прозорої корпоративної структури підприємства, яка буде сприйнята міжнародними партнерами та створить умови для залучення інвестицій. Перехід на міжнародно визнану систему звітності (Міжнародна система фінансової звітності (IFRS)), проведення аудиту за міжнародним стандартом та оцінка активів.

Ключова задача для обох сторін - зберегти динаміку, та продовжувати швидко рухатись вперед.

Це не так просто, як здається, адже трансформація потребує докорінної реорганізації системи дочірніх структур підприємства.

Але з боку керівництва Уряду та міністерства є повна підтримка проєкту. Всі єдині у тому, що співпраця з IFC - це не лише інвестиції в модернізацію флоту. Це перетворення УДП в компанію міжнародного зразка.

Читайте также