четверг, 9 сентября 2021 г.

Теплохід «Капитан Глушко»: з рейсу в рейс


На знімку: (зліва направо) моторист-матрос Іван Топал, 3-й помічник капітана Андрій Грігоржевський, капітан Юрій Мельник, старший помічник капітана Юрій Агурков, 2-й помічник механіка Володимир Димитров.

Теплохід «Капитан Глушко» - серед тих, чий вихід у рейс був запланований на нинішньому тижні.

- З Ізмаїла візьмемо п'ять одиниць, навантажених металом і добривами, - каже капітан Юрій Васильович Мельник. - Одна - на Румунію, решта - на порти Болгарії. Глибини в Дунаї зараз достатні для роботи, вантажимося на повну осадку - 2,3-2,5 м, так що розраховуємо відпрацювати рейс без проводок.

Попередній рейс видався короткий: доставили вантаж в Констанцу, а після чого займалися замиванням в Рені шести секцій під навантаження зерна і вже 3 вересня повернулися в порт приписки. Пройшли коротке технічне обслуговування на БТОФ з заміни кришки циліндра дізельгенератора і знову стали до роботи.

У день відходу на судні ще виконувалися завершальні технічні роботи, а до кінця дня, вийшовши з затону БТОФ, судно встало у бази матеріально-технічного постачання, щоб отримати необхідне постачання та продукти. «Карантинні приписи на судні також виконуються, - зазначає Юрій Васильович, - ще перед минулим рейсом отримали на судно достатній запас засобів індивідуального захисту - дезінфікуючі засоби, маски та інше».

Стаж роботи Ю.В. Мельника в Дунайському пароплавстві налічує 47 років. На підприємство він прийшов в 1974 році після закінчення Ізмаїльської моршколи, пройшов шлях від матроса до капітана. Юрій Васильович з гордістю говорить про свою сім'ю, як про флотську династію, оскільки інтерес і любов до професії прищепив і своїм синам. Старший Олег працює на посаді старшого помічника капітана на суднах під іноземним прапором, молодший Олександр починав свою судноводійної кар'єру в Дунайському пароплавстві. Їх загальний стаж роботи на флоті становить 95 років.

На теплоході «Капитан Глушко» Юрій Васильович Мельник працює з липня, так само, як і частина екіпажу, яка змінила штатних членів команди. «Екіпаж хороший, - зазначає капітан, - всі зайняті справою, сумлінно виконують свою роботу. Тут працює добрий кадровий кістяк судноводіїв та технічних фахівців, підготовлений до будь-яких умов роботи на Дунаї. Старший помічник капітана Юрій Агурков - дуже грамотний судоводій, моряк у другому поколінні. Третій помічник капітана Андрій Грігоржевський перейшов на річку з морських судів, освоюється з роботою на Дунаї. Працездатність суднових механізмів підтримує міцна команда технічних фахівців. А кухар Тетяна Калова піклується про повноцінне та своєчасне харчування членів екіпажу».

Прийнявши на борт постачання, «Капітан Глушко» попрямував до Ізмаїльського порту під завантаження і далі до порту призначення.



Читайте также