среда, 8 сентября 2021 г.

Хай щастить у світі знань!



В Українському Дунайському пароплавстві є давня гарна традиція вітати з початком навчального року дітей працівників підприємства, які пішли в перший клас.

8 вересня в актовому залі пароплавства пройшло дитяче свято «Здравствуй, школа!», організоване первинною профспілковою організацією УДП спільно з клубом моряків. Захід зібрав усіх, хто в цьому році вперше сів за шкільну парту, познайомився з вчителями та однокласниками. Їх ще чекає велика дорога в дивовижний світ знань.

- Вітаю дорогих першокласників, у яких почався новий етап в житті, - звернувся до дітей та їх батьків голова ППО ПрАТ «УДП» Віталій Татарчук. - За традицією ми приділяємо увагу дітям працівників пароплавства, організовуючи для них свята на Новий рік, День захисту дітей і День знань. Тож сьогодні бажаю вам у майбутньому шкільному житті великих знань, впевненості в собі, гарного навчання, щоб ви стали помічниками своїм рідним. І головне, бажаю, щоб ви ніколи не знали слова війна, а в нашій державі над головою завжди було чисте небо, у вас - щасливе дитинство, радість та посмішки!

Тепло привітав присутніх і заступник голови Центральної ради ПРМТУ Михайло Кірєєв:

- 17 років тому профспілка працівників морського транспорту України створила благодійний фонд «МОРТРАНС», за рахунок якого ми надаємо допомогу членам ПРМТУ та їх сім'ям. В даний час ми ведемо роботу, спрямовану на те, щоб профспілкові організації, що входять до ПРМТУ, активізували роботу з сім'ями членів профспілки на підприємствах, залучали їх до заходів, щоб люди відчували увагу з боку профспілки. Сьогодні ПРМТУ спільно з фондом «МОРТРАНС» прибув привітати дітей працівників УДП з навчальним роком, що настав, і вручити подарунки. Дай Бог вам щасливого дитинства, добрих вчителів, дбайливих батьків!

Ведуча свята - Веселинка - підготувала для дітлахів цікаву розважальну програму. Вони брали участь в конкурсах, розгадували загадки, демонстрували знання та вміння уважно слухати й логічно міркувати, працювати в команді та просто веселитися і радісно сміятися.

Чудовим подарунком для першокласників стали виступи зразкового ансамблю танцю «Катюша» та чудових солістів ДМШ 2 (Т.Годованець) - Олексія Романова і Ксенії Ніколової.

Час свята пролетів швидко, створивши і дітям, і їх батькам гарний настрій та позитивні емоції.
На завершення свята дітей чекали призи та подарунки від профспілкової організації УДП і благодійного фонду «МОРТРАНС» за підтримки ПРМТУ.

У цей день діти отримали ще один чудовий подарунок: екскурсію в музей УДП, підприємства, де працюють їхні батьки, дідусі та бабусі. Завідувачка музею Елла Польова розповіла дітям старовинні легенди про море та міфічних героїв, пов'язаних з нашими краями, про Дунай, цікаві факти про мореплавання, про судна пароплавства та морські традиції, навчила в'язати морські вузли та показала, як працюють різні суднові прилади на імпровізованому штурманському столі, та побажала щасливого плавання в морі знань.






















Читайте также