среда, 15 сентября 2021 г.

Світла пам'ять Слащову Олександру Михайловичу



14 вересня на 65-му році пішов з життя колишній головний інженер Українського Дунайського пароплавства Олександр Михайлович Слащов.

У Дунайському пароплавстві Олександр Михайлович працював з 1979 року, після закінчення судомеханічного факультету Одеського вищого інженерного морського училища.

Молодий фахівець був прийнятий в РДП інженером-конструктором II механічного сектора ПКБ, але в тому ж році перейшов у службу суднового господарства на посаду інженера-механіка з флоту. Завдяки наполегливості та інтересу до службових обов'язків Олександр Михайлович швидко вивчив особливості роботи групового інженера та з 1981-го був призначений груповим інженером-механіком відділу технічного обслуговування та ремонту флоту, в 1987-му - заступником начальника ССГ. До виконання поставлених завдань підходив відповідально, вникаючи в кожну деталь, добре знав специфіку флоту, оперативно вирішував питання, пов'язані з його ремонтом і технічною експлуатацією.

З 1997 по 2002 рр. О.М. Слащов - начальник служби технічної експлуатації флоту. У 2002 році був призначений на посаду головного інженера пароплавства, на якій пропрацював до 2007 року.

Олександр Михайлович користувався повагою в колективі як грамотний, відповідальний, енергійний фахівець, авторитетний керівник, який вміє організувати роботу технічного департаменту, знаходити спільну мову як з адміністрацією судноремонтних підприємств України, так і іноземними фірмами та постачальниками обладнання та ЗЗЧ. Під його безпосереднім керівництвом механіки морських і річкових суден впровадили ряд раціоналізаторських пропозицій зі значним економічним ефектом.

За трудовий внесок в розвиток підприємства О.М. Слащов був нагороджений Почесними грамотами пароплавства, Одеської обдержадміністрації та ДДМРТУ, знаком «Почесний працівник морського та річкового транспорту».

Керівництво пароплавства, служба управління персоналом, технічна служба, відділ експлуатації пасажирського флоту, ППО ПрАТ «УДП» глибоко сумують з приводу смерті Слащова Олександра Михайловича та висловлюють щирі співчуття рідним і близьким.

Читайте также