четверг, 22 июля 2021 г.

На БТОФ завершують виробничу практику курсанти ДІ НУ «ОМА»

Т/х «Кузьма Галкин»: курсанти Ярослав Кравець і Павло Гончаров задіяні на моточистці циліндрів.


Крім виконання безпосередніх виробничих завдань, які стоять перед базою технічного обслуговування флоту, БТОФ також бере участь в підготовці молодих технічних кадрів у якості виробничої бази для курсантів Дунайського факультету національного університету «ОМА». Саме на БТОФ щороку вперше знайомляться з флотом і проходять трудову практику курсанти 1-2 курсів.

Цього року в період з 29 червня по 25 липня практику на базі проходили 39 майбутніх механіків, які завершили навчання на першому курсі Дунайського інституту.

- Ми склали для хлопців графік роботи та подбали про те, щоб ознайомити їх з усім циклом судноремонту, - розповідає заступник начальника БТОФ - начальник виробничої дільниці Володимир Григорович Андрєєв. - Хлопці старанні, цікавляться майбутньою професією, осягають ті види робіт, в яких беруть участь. Ми зі свого боку організовуємо практику таким чином, щоб вони познайомилися з будовою суднових механізмів зсередини, побували на різних об'єктах і виробничих ділянках. Намагаємося, щоб вони побачили всі етапи ремонту судна та роботу наших фахівців. Наприклад, посилаємо курсантів у паливний цех, щоб вони вивчили конструкцію паливних насосів, форсунок, якщо йдуть пусконалагоджувальні роботи - щоб взяли участь у роботі з регулювання головних двигунів і дизельгенераторів, налаштуванні параметрів паливної апаратури. Відправляємо на ділянку дефектоскопії, щоб вони, як майбутні механіки, теж знали, що ремонт - це не просто розібрали механізм, подивилися, що всередині, помили та зібрали, а ознайомилися з таким методом, як дефектоскопія, тобто контроль якості деталей без руйнування їх фізичними методами. Відправляємо також в електроцех, щоб хлопці побачили, з чого складається електромотор.

І пізніше, коли курсантам почнуть викладати спецпредмети, вони вже будуть розуміти, про що йде мова.

Сподіваємося, що практика, пройдена на БТОФ, придбані тут навички та знання, стануть відмінною підмогою для хлопців в їх подальшому навчанні та майбутній роботі, а хтось із випускників прийде в Дунайське пароплавство вже у якості молодого фахівця, – завершує Володимир Григорович.

Т/х «Задонск»: курсант Валерій Недялков за зняттям старих прокладок з кришок.


Т/х «Задонск»: курсанти Микита Підгірний та Денис Романов виконують роботи зі зняття старих прокладок з кришок.



Читайте также