вторник, 21 апреля 2020 г.

Світла пам'ять Василю Буримському



20 квітня на 96 році пішов з життя колишній капітан морських суден Українського Дунайського пароплавства Василь Павлович Буримський. 

У СДП В.П. Буримський прийшов після закінчення Херсонського мореходного училища. Починав працювати третім помічником капітана на одному з річкових штовхачів. Виріс до старшого помічника капітана. Деякий час працював на березі викладачем Кілійської моршколи, передаючи свій чималий судноводійський досвід майбутнім морякам. Одночасно навчався сам - на заочному відділенні ОІІМФ. 

У 1960 році знову повернувся на флот, на морські буксири, де треба було вивчати передові методи праці. З 1965 року Василь Павлович працював старшим помічником капітана, змінним капітаном на теплоході «Заярск». В якості капітана очолював екіпажі суден «Татарбунары», «Заярск», «Севеный Донец», «Хорол», «Альяны», «Сергей Бурячек», «Горки Ленинские», «Такели», «Таня Карпинская» і «Новая Каховка», добре вивчив райони їх плавання. 

У своїй роботі велику увагу звертав на організацію служби на судні, застосування сучасних методів управління судном, для чого вивчав передовий судноводыйський досвід. Серед колег Василь Павлович користувався повагою та авторитетом як грамотний фахівець, досвідчений наставник, добрий товариш. 

У 1985 році В.П. Буримський вийшов на пенсію за віком, проте він відчував у собі ще сили та можливості працювати далі. До 2002 року він працював морським інспектором служби управління системами безпеки та якості СДП, де в повній мірі зміг застосувати свої знання та вміння, організаційні здібності. 

Його виробничі успіхи відзначені медалями «За доблесну працю», «Ветеран праці», знаками «Почесний працівник ММФ», «За безаварійну роботу. 20 років»,«Почесний працівник УДП». 



Керівництво пароплавства, служба управління персоналом, служба безпеки судноплавства, ППО ПрАТ «УДП», рада ветеранів війни та праці з глибокою скорботою сповіщають про смерть колишнього капітана, ветерана пароплавства, почесного працівника УДП БУРИМСЬКОГО Василя Павловича та висловлюють співчуття рідним та близьким покійного.

Читайте также