среда, 15 мая 2019 г.

Порт Гамбурга запускає digital платформу для координації внутрішнього судноплавства


З огляду на значний приріст контейнерних перевезень суднами внутрішнього водного транспорту, Гамбурзький координаційний центр суден (HVCC), який працює в порту Гамбурга, розробляє власну цифрову платформу, котра дозволить централізовано координувати внутрішнє судноплавство.

З 2012 року річний обсяг контейнерів, який заходить/виходить з Гамбурзького порту внутрішніми водними шляхами, збільшився на 40% до більш ніж 128 000 стандартних контейнерів (TEU). Крім того, минулого року більше 10 тис. TEUs було перевалено на «мокрій» - рейдовій перевалці, тобто "з води на воду" (борт-борт, “ship-to-ship” - STS).

Платформа створить мережу між внутрішніми судноплавними компаніями, операторами суден, портовими терміналами і державними органами і забезпечить безперешкодний обмін даними між усіма сторонами, що забезпечують контейнерні перевезення внутрішніми водними шляхами.

Розробка нової платформи внутрішнього судноплавства отримає фінансову підтримку від Міністерства економіки, транспорту та інновацій Гамбурга.

Експериментальну версію системи почнуть тестувати в третьому кварталі 2019 року. Вона буде введена в повну експлуатацію на початку 2020 року.

Довідка:
Порт Гамбурга, який минулого тижня відзначив своє 830-річчя, є не тільки найбільшим морським портом в Німеччині, а й третім за завантаженістю портом в Європі (після Роттердама і Антверпена, 136,5 млн т у 2017 р.). Він розташований на річці Ельба, в 102 км від її гирла. Канал в річці глибиною 12 м дозволяє захід у порт суден вантажопідйомністю до 65 тис. т. Порт Гамбург включає 10 портових районів, гавані і 37 штучних басейнів з пірсами і причалами. Довжина причального фронту до 100 км з глибинами до 15 м. До причалів одночасно можуть швартуватися 320 морських суден. Він є найбільшим внутрішнім портом - щорічно в нього заходять для перевалки близько 10 000 суден внутрішнього плавання. На Гамбург припадає 25% всього ввезення і 20% вивозу вантажів країни. У порт ввозяться генеральні морські вантажі, нафта, вугілля, руди, зерно; вивозяться - ген. вантажі, хімікалії. З 2012 року річний обсяг контейнерних перевезень порту зріс на 40% і перевищив 9 млн стандартних контейнерів (TEU).

Джерело: сайт Дмитра Чалого

Читайте также