понедельник, 13 марта 2023 г.

Світла пам'ять капітану Анатолію Михайловичу Кравцю

1 березня пішов із життя ветеран Українського Дунайського пароплавства, колишній капітан морських суден Анатолій Михайлович Кравець.


У Дунайське пароплавство він, як і багато його ровесників, прийшов після закінчення Кілійської моршколи. Пропрацювавши кілька років матросом на баржах, вступив на судноводійське відділення Херсонського морехідного училища і після його закінчення повернувся в пароплавство третім помічником капітана морських суден.

12 років він пропрацював помічником капітана на теплоходах "Арктур", "Заярск", "Вилково", "Георгий Васильев", "Сергей Васильев", "Радомышль". Зарекомендував себе як досвідчений судноводій із чималим практичним та організаторським досвідом, як вимогливий командир. У ці ж роки підвищував свої теоретичні знання на заочному відділенні ОВІМУ.

1978 року А.М. Кравця було призначено на посаду капітана теплохода «Росток». Пізніше очолював екіпажі теплоходів "Кишинев", "Новоржев", "Петя Коваленко". Анатолій Михайлович умів заражати моряків особистим прикладом сумлінного ставлення до роботи, сприяв професійному зростанню своїх підлеглих, не відмовляв у підтримці та пораді, але й вимагав від підлеглих повної віддачі у роботі.

1991 року А.М. Кравець отримав призначення на теплохід «Барток» для виконання завдання з перегонки нових контейнеровозів з Китаю. 1992-го його було направлено на приймання новозбудованого суховантажного судна «Виана ду Каштелу».

Навіть після виходу на заслужений відпочинок його чималий судноводійський досвід був затребуваний на судах Дунайського пароплавства.

За 52 роки праці у компанії капітан Кравець був нагороджений знаком «За безаварійну роботу. 30 років», знаками «Почесний працівник морського флоту», «Почесний працівник УДП», почесними грамотами Мінтрансзв'язку та УДП.

Ветеранська організація, колеги, друзі щиро сумують з приводу смерті Анатолія Михайловича Кравця та висловлюють глибокі співчуття його рідним.

Читайте также