пятница, 2 октября 2020 г.

Представники УДП та КСБСРЗ взяли участь у V Міжнародній конференції «Вантажні перевезення річкою Дніпро»

 

  

Представники ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» та ГВСП «Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод» взяли участь у V Міжнародній конференції «Вантажні перевезення річкою Дніпро», що відбулася у Києві 01 жовтня 2020 року. Під час заходу обговорювалися питання щодо законодавчого регулювання внутрішнього водного транспорту, стратегії його розвитку, а також актуальних потреб галузі суднобудування та флоту.


Конференція зібрала представники портової галузі, виробників і експортерів, інвестиційних компаній, судновласників і фрахтових брокерів, експедиторів, агентів, сюрвеєрів.

Захід складався з трьох стратегічних сесій – «Закон «Про внутрішній водний транспорт: чи можливий консенсус», «Інфраструктура та вантажообіг», «Суднобудування та флот».

У рамках конференції представники УДП обговорили з колегами стратегічні напрями розвитку вантажних перевезень р. Дніпро, основні законодавчі ініціативи та роль держави, ключові задачі, що стоять перед річковим транспортом.

Було наголошено, що розвиток вантажних перевезень річковим транспортом допоміг би зняти навантаження з автошляхів й у результаті заощадив величезні кошти, що йдуть на їх ремонт. Також зростання вантажних перевезень річкою сприяло б підвищенню екологічності вантажоперевезень в країні.

Окрім цього, представники УДП презентували своє бачення розвитку суднобудування в Україні, окреслили основні підходи та шляхи розбудови галузі. Також акцентували увагу на ролі УДП, зокрема КСБСРЗ, у будівництві нового флоту та задоволенні потенційного попиту з боку держави та бізнеса.

Присутні обмінялися думками щодо активізації міжнародної співпраці та залучення інвестицій як у галузь суднобудування, так і в економіку України в цілому.

 

 

Читайте также