понедельник, 5 октября 2020 г.

Вічна пам'ять Семену Афанасійовичу Катану






3 жовтня пішов з життя ветеран пароплавства, колишній капітан морських суден, голова ветеранської організації, що об'єднує ветеранів пароплавства, які проживають в Рені, Семен Афанасійович Катан. 

Свій шлях до посади капітана С.А. Катан починав з матроса. Кілька років після закінчення Кілійського професійно-технічного училища працював у Далекосхідному морському пароплавстві, а в 1967 році повернувся додому і влаштувався на роботу до Радянського Дунайського пароплавства. Перші пару років трудився на баржі змішаного плавання, потім - матросом-теслею на теплоході «Рени». В цей же час Семен Афанасійович заочно засвоював судноводійну спеціальність в Херсонському морехідному училищі. У 1977 році був призначений третім помічником капітана на теплохід «Кишинев», де пропрацював близько десяти років, пройшовши професійний шлях до старшого помічника капітана. 

Командири відгукувалися про нього, як про компетентного, сумлінного судноводія, який свої обов'язки виконує на високому професійному рівні, вимогливим до себе і до підлеглих. 

З 1989 року С.А. Катан - старший помічник капітана морського підмінного екіпажу № 8 на судах типу «Георгий Агафонов». У 1993 році вийшов у рейс в якості дублера капітана теплохода «Александр Аржавкин», під час якого продемонстрував глибокі знання морської справи, підкріплені багатим судноводійним і організаційним досвідом, любов'ю до професії. У 1994 році Семен Афанасійович був призначений капітаном резерву морських суден, очолював екіпажі теплоходів «Аркадий Свердлов» та «Иван Прохоров». Особливу увагу він приділяв становленню молодих фахівців, висуванню їх на вищі посади. 

Семен Афанасійович неодноразово заохочувався за сумлінну працю. Нагороджений заохоченнями та подяками по судну, медаллю «Ветеран праці», почесним грамотами СДП і ГДМРТУ, знаками «Почесний працівник пароплавства» і «За безаварійну роботу. 5 років ". 

У 2006 році С.А. Катан вийшов на заслужений відпочинок, проте його кипуча енергія, багатий досвід організатора громадської роботи не дозволили сидіти склавши руки. Він очолив ветеранську організацію пароплавства в Рені. Його активність, запал, прямота й чесність, відповідальність за прийняті на себе зобов'язання здобули йому загальну повагу. Він дбав про своїх підопічних, не забував цікавитися здоров'ям і потребами, привітати з ювілеєм, намагався допомогати не тільки увагою, а й ділом. 

Ветеранська організація пароплавства, колеги глибоко сумують з приводу смерті Семена Афанасійовича Катана та висловлюють співчуття рідним і близьким.

Читайте также