пятница, 24 июля 2020 г.

Понтони УДП виконали роботи з переміщення портальних кранів



До складу спеціалізованого флоту УДП входять чотири понтона типу ПДМ-10 та ТМІ-4, які спеціалізуються в перевезенні великогабаритних та великовагових вантажів. Їх особливість в тому, що вони можуть застосовуватися для перевезення нестандартного обладнання, всіляких конструкцій в напрямку річка-море-річка, колісної техніки, портальних кранів, трейлерів і контейнерів та інших проектних вантажів. 

Днями в порт приписки повернулися спарені понтони ПДМ-11 та ПДМ-13, які виконували роботу з перевезення портальних кранів в Чорноморському морському торговому порту. 

- Подібні перевезення на спарених понтонах ми виконуємо третій рік, - зазначає шкіпер Сергій Миколайович Шаршнев. - У 2018 році фахівці проектно-конструкторського бюро УДП розробили спеціальний проект для перевезення портальних кранів з Одеси в порт Південний спареними понтонами, для якої використовувалися як раз ПДМ-11 та ПДМ-13. Тоді понтони першим рейсом перевезли відразу два крани «Марк» в повній комплектації. 

Нинішній рейс тривав з 10 червня по 20 липня. На замовлення однієї з українських компаній, що працюють в порту Чорноморськ, переміщали з одного вантажного причалу на інший три портальні крани – два крани «Сокол» і «Марк». Роботою замовники залишилися задоволені. 

ПДМи відмінно показують себе в різних видах робіт, не тільки перевезеннях нестандартних вантажів. Наприклад, мені на одному з понтонів впродовж чотирьо років довелося брати участь у цікавій роботі зі зміцнення берегової лінії в Грузії. 

Зараз понтони повернулися в Ізмаїл в очікуванні нових замовлень.


Читайте также