пятница, 24 июля 2020 г.

Відділ пожежної безпеки УДП нагадує



Цього літа в Україні через погодні умови склалася пожежонебезпечна обстановка. З огляду на високу пожежну небезпеку, що зберігається по всій країні, відділ пожежної безпеки (ОПБ) УДП закликає не забувати про дотримання правил і недопущення виникнення пожежі. 

Всі підвідомчі об'єкти відділу знаходяться на постійному контролі та в спекотну пору року їм приділяється особлива увага, проте в період з початку липня на підприємстві було здійснено позачерговий комплекс протипожежних заходів. 

Як розповів начальник ОПБ Анатолій Приходько, фахівці відділу перевірили дотримання вимог пожежної безпеки на всіх об'єктах пароплавства. 

На зчалах відстійних суден на БТОФ і 77 кілометрі, пасажирських і транспортних суднах, в підмінній команді несамохідного флоту, базі матеріально-технічного постачання, плавмайстернях БТОФ та інших берегових об'єктах проведено інструктажі з пожежної безпеки та позапланові пожежні тривоги, перевірені комплектація пожежних постів і стан обладнання, територія очищена від горючого сміття та сухої трави. 

Під час перевірок на суднах фахівці ОПБ ознайомилися з судновими протипожежними документами, розкладом загальносуднових тривог, станом електричної проводки, перевірили наявність і стан засобів пожежогасіння на судні, а також знання екіпажами своїх обов'язків в боротьбі з пожежею. 

В ході навчальних пожежних тривог були проведені випробування стану вогнегасників, пожежних рукавів, піногенераторів, дихальних апаратів і вогнетривких костюмів аварійних партій. 



Відділ пожежної безпеки нагадує про необхідність дотримання заходів пожежної безпеки не тільки на робочих місцях, але і в побуті. В основному пожежі в побуті відбуваються з причини несправності електрообладнання, порушень правил пожежної безпеки під час експлуатації електропобутових приладів, а також необережного поводження з вогнем, дитячих пустощів.


Читайте также