вторник, 21 июля 2020 г.

Вітаємо Олега Дрожжина з 80-річним ювілеєм!



Сьогодні 80-річний ювілей відзначає колишній віце-президент - директор департаменту морських перевезень УДП Олег Михайлович Дрожжин, який для своїх колег залишається взірцем не тільки фахівця високого класу, але й добросердої, привітної, чесної та справедливої людини. 

Свій шлях до флоту він почав з Кілійської моршколи, звідки прийшов в СДП матросом першого класу. Працював на річкових баржах, потім боцманом, рульовим на теплоходах «Антей» та «Вятка». 

Прагнення до професійного росту привело Олега Михайловича в Одеське морехідне училище, а пізніше - в Одеське вище інженерне училище. Працюючи на морських суднах-рудовозах, він виріс до старшого помічника капітана, отримав рекомендацію на посаду капітана. Очолював екіпажі теплоходів «Кишинев», «Янка Купала», а в 1978-му прийняв головне судно нової серії - теплохід «Василий Шукшин». На цьому судні Олег Михайлович пропрацював п'ять років, сформувавши один з кращих екіпажів морського флоту пароплавства. 

Коли флот УДП почав поповнюватися ліхтеровозами, він підміняв капітанів на теплоходах «Тибор Самуэли» і «Юлиус Фучик». У 1984-му був направлений на прийомку докового ліхтеровоза «Николай Маркин», до екіпажу якого влилося багато моряків з «Василия Шукшина». 

О.М. Дрожжин був судноводієм високої кваліфікації, прекрасним організатором, відповідальним і вимогливим командиром флоту. Пройшовши шлях від матроса до капітана, він ріс професійно, набував досвіду роботи на нових суднах, якими поповнювався флот підприємства, вивчав економіку рейсів. 

У 1985 році Олег Михайлович за пропозицією начальника пароплавства В.В. Пилипенко перейшов на берегову роботу. Він виконував обов'язки начальника управління експлуатації флоту, заступника начальника УДП, з 1987 по 1992 рр. був директором відділу організації перевезень МСП «Интерлихтер» в Будапешті, заступником генерального директора «Интерлихтер» з експлуатації та перевезень, заступником начальника главагентства УДП (Будапешт). 

Після повернення в Ізмаїл очолив службу експлуатації ліхтеровозного флоту, а в 1997-му був призначений на посаду віце-президента з економіки. Флотський досвід допоміг розібратися в фінансових та економічних питаннях експлуатації, в питаннях, пов'язаних з роботою екіпажів. Щоб виконувати роботу більш ефективно, він заочно отримав підготовку на факультеті післядипломної освіти й підвищення кваліфікації Одеського державного морського університету. 

У 2001 році Олег Михайлович очолив департамент морських перевезень. Коло питань, які доводилося вирішувати, було великим: складання програм розвитку УДП, розробка найбільш раціональних та економічних структур управління, оперативна робота, організаційні питання, впровадження сучасних методів організації праці, робота з документами та інше. 

О.М. Дрожжин у 65-річний ювілей

Свої стосунки з колегами й товаришами по службі Олег Михайлович будував на основі взаєморозуміння, старанності та дисципліни. Його поважали як досвідченого фахівця, який вболіває за підприємство та людей, принципового керівника, який вміє відстоювати інтереси колективу. З ним було легко, комфортно працювати, при необхідності звертатися безпосередньо до нього, обговорювати будь-які питання. Олег Михайлович завжди міг вислухати, дати ділову пораду, підтримати добру ініціативу, був зразком демократичності, коректності й такту. Притаманні йому життєва мудрість, доброзичливість та щирість приваблювали до нього всіх, хто з ним працював. 

В УДП О.М. Дрожжин пропрацював до 2007 року, залишивши по собі добру пам'ять у колег і підлеглих. Але усі ці роки він не втрачав контакту з підприємством та колегами, цікавився долею пароплавства, приймав участь у святкових заходах. 

За час роботи в пароплавстві він був нагороджений орденом «Знак Пошани» та нагрудними знаками «Почесному працівникові морського флоту», «Почесний працівник транспорту України», «Почесний працівник УДП», двома медалями, почесними грамотами Мінтрансзв'язку, голови Одеської обласної державної адміністрації, Ізмаїльського міського голови та УДП. 

В цьому році до Дня працівників морського та річкового флоту України заслуги О.М. Дрожжина були відзначені Почесною грамотою УДП. У день ювілею її з найкращими побажаннями вручили в раді ветеранів пароплавства. 

Голова ветеранської організації УДП Людмила Павленко вітає Олега Дрожжина з ювілеєм та вручає
Почесну грамоту УДП.

Від усьго серця вітаємо Олега Михайловича зі славним ювілеєм. Прийміть наші найщиріші побажання міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії й наснаги у всіх ваших справах. Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість. Нехай доля й надалі буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів!

Читайте также