понедельник, 20 июля 2020 г.

СВАВІЛЛЯ ЧИНОВНИКІВ СТАВИТЬ ПІД ЗАГРОЗУ ВИПЛАТУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СПЛАТУ ПОДАТКІВ



Свавілля чиновників виконавчої служби та невиконання вимог законодавства з боку одного з обслуговуючих банків ставить під загрозу своєчасну виплату заробітної плати та сплату податків.

Вимушені інформувати щодо ситуації, що склалася на підприємстві. 15 липня 2020 р. ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» отримало заплановані кошти за фрахт, які підприємство планувало направити на виплату заробітної плати співробітникам компанії та сплату податків до бюджетів усіх рівнів.

За встановленою процедурою, отриманні кошти в іноземній валюті УДП відразу спрямувало для конвертації у національну валюту та виставило відповідні платіжні вимоги обслуговуючому банку з метою направити кошти на виплату заробітної плати та сплату податків.

Як тільки відбулося зарахування коштів у національній валюті, посадові особи Ізмаїльського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, зловживаючи своїм службовим становищем, з грубим порушенням усіх процедур та законодавства України наклали арешт на кошти ПрАТ «УДП», та односторонньо, з ігноруванням оскарження зі сторони УДП подібних дій за явного потурання таким злочинним діям з боку обслуговуючого банку, списали кошти з рахунку, позбавивши таким чином можливості ПрАТ «УДП» виплатити заробітню платню та сплатити податки.

Зважаючи на винесення незаконної постанови про арешт коштів та протиправних дій зі списання коштів представниками державної виконавчої служби, УДП негайно звернулося до правоохоронних органів. За фактом відкрито кримінальне провадження, ведеться досудове розслідування.

Також УДП терміново звернулося до Міністерства юстиції з проханням захистити підприємство від протиправних дій місцевих державних виконавців.

Свавілля чиновників заподіяло істотну шкоду пароплавству, перш за все працівникам та державі, негативно вплинуло на ділову репутацію та імідж компанії.

«З самого початку для нас головним пріоритетом була виплата заробітної плати перед нашими співробітниками. Ми збентежені незаконними діями представників державної виконавчої служби, адже вони, перш за все, унеможливлюють виконання компанією своїх першочергових соціальних зобов’язань. Арештовані та списані кошти спрямовувалися на виплату заробітної плати співробітникам та сплату податків.

Ми впевнені, що чиновники з виконавчої служби наклали арешт на кошти та майно підприємства шляхом зловживання своїм службовим становищем та з грубими порушеннями встановлених норм та процедур. Безсумнівно, ми будемо оскаржувати незаконні дії та вимагати, щоб усі причетні понесли відповідальність. Ми вже подали заяву про вчинення кримінального правопорушення та чекаємо на справедливе та фахове розслідування», – повідомив Леонід Пащенко, в.о. заступника голови правління «УДП».

Наголошуємо, що незаконний арешт рахунку та коштів, призначених для виплати першочергових платежів, унеможливлює своєчасну виплату податків до бюджету та заробітної плати, що призводить до порушення конституційних прав громадян. В свою чергу, керівництво ПрАТ «УДП» прикладає максимум зусиль для забезпечення гарантій та виплати заробітної плати своїм працівникам, як і державних податків.

Прес-служба ПрАТ «УДП».

Читайте также