пятница, 28 февраля 2020 г.

Теплохід «Никифор Шолуденко»: ремонт виконано в строк

Механік Олександр Авдюшин, моторист-матрос Сергій Кожем'якін, 1 помічник механіка з електрообладнання Ігор Ніколаєнко, 1 помічник механіка Іван Гергі, 2 помічник механіка Василь Калудов.

Теплохід «Никифор Шолуденко» став на ремонт на БТОФ наприкінці грудня минулого року. 

Як розповів механік Олександр Авдюшин, 19 грудня у судна добігав до кінця строк реєстрових документів. Їх дію вдалося продовжити ще на місяць, щоб судно змогло завершити рейсовое завдання та повернутися без проблем в порт приписки. 

- Після повернення до Ізмаїлу планувався доковий ремонт, - відзначає Олександр Володимирович, - але з постановкою в док виникли труднощі. Тому після наради з технічною службою дійшли до оптимального вирішення: виконати всі можливі роботи силами фахівців бази технічного обслуговування флоту, щоб судно швидше повернулося до роботи. 

Всі роботи з гвинторульового комплексу фахівцями БТОФ були виконані якісно й в строк, що дозволило скоротити час ремонту та прискорити вихід судна в експлуатацію По завершенні ремонту на «Никифоре Шолуденко» побував інспектор Регістра судноплавства України, який здійснив огляд на клас Регістру. За результатами огляду документи продовжені ще на рік. Наступного тижня плануємо ходові випробування та будемо чекати отримання з Києва ліцензії на роботу мінімальним складом екіпажу. 

За цей час були виконані роботи і з механічної частини: слюсарі бази почистили водомасляні холодильники, технічні фахівці судна самостійно замінили сальник дизельгенератора, втулку на головному двигуні. Варто відзначити, що механіки роблять усе можливе для подовження строку працездатності судна в умовах обмеженого фінансування, постійно тримають на контролі експлуатаційний стан механізмів. 

Оскільки обсяг роботи великий, в ремонті задіяні всі технічні фахівці теплохода: механік Олександр Авдюшин, перший помічник механіка з електрообладнання Ігор Ніколаєнко, перший помічник механіка Іван Гергі, другий помічник механіка Василь Калудов. При необхідності велику допомогу в ремонті надає моторист-матрос Сергій Кожем'якін. 



- Думаємо і на перспективу, - каже Олександр Володимирович. - Замовили ліс, лінолеум, мінеральну вату: хочемо в наступний прихід на БТОФ замінити настил у внутрішніх приміщеннях та на головній палубі. Не забуваємо і про основне завдання - накопичення запчастин для ремонту головних двигунів. Тому нинішній рік потрібно максимально відпрацювати, щоб в подальшому мати можливість виконати капітальний ремонт.

Читайте также