понедельник, 27 июня 2022 г.

Порти на Дунаї збільшили відвантаження експортного зерна в 1,6 разів у травні


Українські порти на Дунаї у травні 2022 року збільшили відвантаження зернових на експорт порівняно з квітнем у 1,6 разів — до 1,3 млн тонн, проте це все ще не достатні обсяги, якщо порівнювати з часами до російського військового вторгнення і блокування основних портів України росією. Про це повідомив заступник голови ДП «Адміністрація морських портів України» зі взаємодії з органами влади Дмитро Барінов, передає кореспондент сайту «Порти України».

"Працюють порти на Дунайському напрямку. Весь експорт, а здебільшого це агро, спрямовано на ці порти. Але вони не готові до таких обсягів продукції. У березні вони відвантажили разом лише 400 тонн вантажів, у квітні 800, у травні 1,3 млн і у червні намагаємось збільшити до 1,5 млн тонн відвантажень", — сказав Барінов під час брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ» у понеділок, 27 червня.

Він нагадав, що до війни всі порти України відвантажували 5 млн тонн.

"Зараз це менше, ніж третина довоєнних обсягів. Не можна порівнювати морські порти та порти Дунаю", — зауважив заступник голови АМПУ.

За його словами, у довготривалій перспективі можливий варіант побудови великих розвантажувальних комплексів на Дунаї, які дозволять додатково збільшити перевалку, але для цього потрібне відповідне фінансування.

Дмитро Барінов повідомив також, що в українських портах на сьогодні лишаються заблокованими близько 80 іноземних торгових суден разом з екіпажами.

Читайте также