вторник, 21 ноября 2023 г.

Перспективи дунайської логістики

Порти «Великої Одеси» відкрились та збільшують обробку вантажів – що з дунайською логістикою?

Традиційно наприкінці листопада Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) проводить «Інфраструктурний день», де обговорюються результати роботи та перспективи транспортної галузі.

Топ-тема цієї зустрічі – розблокування одеських портів.
За даними голови АМПУ Юрія Литвина, із початком роботи морського коридору інтерес до дунайських портів впав приблизно на 20%.

"Для нашого пароплавства падіння попиту на експорт зернових не стало несподіванкою, - коментує генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - Останні два роки ми працюємо в режимі «американських гірок». Вже звикли, що ажіотаж на ринку змінюється застоєм і навпаки.

Зважаючи на нестабільну ситуацію, ще з 2022 року проводимо на підприємстві реформи, які б гарантували УДП завантаження і прибуток за будь-якої кон’юнктури на ринку.
Саме темі реформ, які забезпечують сталий розвиток УДП, була присвячена презентація пароплавства на заході ЄБА.

Основні напрями трансформації УДП - цифровізація та автоматизація управління, прозорі закупівлі та прозора реалізація послуг, система онлайн-моніторингу за рухом флоту та витратами палива, модернізація інфраструктури обслуговування флоту, фото- і відеофіксація виконаних робіт, повернення та захист активів, кадрове перезавантаження, нова система мотивації.

Саме реформи врятували нас від зупинки роботи, коли офіс компанії був атакований дронами.

Реформи зробили нас більш ефективними. Сьогодні ми збільшуємо кількість баржевих караванів на Середньому Дунаї. Але на відміну від старого УДП всі наші довгі і складні рейси є прибутковими.

Реформи відкрили перед УДП можливість співпраці з IFC навколо програми капітальної модернізації тягового флоту. Проєкт для першого типу суден вже в роботі.

Вдячний шановним колегам за схвальні відгуки щодо проведеної нашою командою роботи. Ми готові ділитися нашим досвідом трансформації з іншими підприємствами державного сектору економіки. Бо наразі ефективність - це питання виживання всієї української економіки".






Читайте также