понедельник, 2 октября 2023 г.

У фокусі обговорення –модернізація флоту Дунайського пароплавства


До проєкту модернізації флоту УДП долучилися провідні міжнародні консалтингові компанії Royal HaskoningDHV та Baker McKenzie!

У Відні відбулась дводенна робоча зустріч, організована партнерами УДП з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, член Групи Світового банку).

У фокусі обговорення – технічні та фінансові аспекти модернізації флоту Дунайського пароплавства.

Залучена IFC компанія Royal HaskoningDHV — команда найкращих консультантів, яка має провести аналіз наших пропозицій та розробити довгострокову стратегію розвитку пароплавства.

«Задоволений тим, що команда УДП добре підготувалась та виконала «домашнє завдання», - зазначає генеральний директор УДП Дмитро Москаленко - Спільно з австрійським ÖSWAG наші спеціалісти детально опрацювали проєкт модернізації першої партії самохідних суден. Є чіткі відповіді на всі питання. Технічна площина модернізації зрозуміла та обгрунтована.

Обкатавши пілотний проєкт, плануємо на наступних етапах залучати до модернізації також інші європейські верфі.

Більш тривалою була дискусія щодо довгострокових перспектив пароплавства.

Для сталого розвитку УДП є всі необхідні умови. Вантажна база диверсифікована, наші клієнти – стабільні великі компанії світового рівня. Ми постійно розширюємо коло партнерів, запроваджуємо нові логістичні моделі, реалізуємо інвестиційні проєкти, які мають забезпечити флот роботою. Дунай - ринок з величезним потенціалом. Потрібен лише сучасний флот та інфраструктура з його обслуговування, ефективна система менеджменту. І успіх гарантований.

Але, звісно, наших партнерів турбує питання військових ризиків, які останнім часом для регіону Придунав’я значно загострилися.

Запевнив колег у тому, що компанія працює над їх мінімізацією. Адаптуємо діяльність під нові умови, стаємо гнучкішими та мобільнішими, більш щільно співпрацюємо з іноземними партнерами, відкриваємо доступ до альтернативної інфраструктури обслуговування флоту. Створюємо додаткові стимули для судноводіїв, приплив фахівців у компанію за останній час лише збільшився - судна виходять з ремонту вже з сформованими екіпажами. Без сумніву, військові ризики можуть накласти свій відбиток, але компанія продовжить прибуткову роботу за будь-яких сценаріїв розвитку подій. Стратегічно наш курс не зміниться.

Плануємо проведення аналогічних консультацій з Baker McKenzie, які за запрошенням IFC займаються аналізом нашої корпоративної структури.

Я дуже радий, що у нас є стовідсоткове взаєморозуміння з шановними міжнародними партнерами. Ми швидко рухаємось до спільної мети.

УДП обов’язково стане прикладом успішного інвестиційного проєкту, реалізованого за підтримки структур Світового банку в Україні».

Читайте также