четверг, 30 марта 2023 г.

На теплоході УДП “Микола Будніков” завершився доковий ремонт


Після докового ремонту на продовження документів Регістру на 5-річний термін спущений зі сліпу теплохід «Микола Будніков». У найближчі дні плануються ходові випробування. Буде перевірено роботу гвинторульового комплексу, підрулюючого та якірного пристроїв (на головні двигуни, дизель-генератори, балони пускового повітря, пожежний та баластовий насоси відповідні документи Регістру вже отримані).

Власне докові ремонтні роботи зайняли 45 діб. На заводі було проведено розбирання гвинторульового комплексу, проточувалися і наплавлялися вали, демонтувалися керма з повним розбиранням та ремонтом.

Демонтувалися гвинти з подальшим їх наплавленням, обробкою та балансуванням.

Виконано капітальний ремонт підрулюючого пристрою з його демонтажем та розбиранням відповідно до дефектації.

Проведені корпусні роботи із заміною металу, очищення та фарбування корпусу судна, трюму, надбудови, люкових закриттів.

Відремонтовано якірні ланцюги носового та кормового якірних пристроїв.

Цей тип самохідних суховантажних суден обладнаний важкими кришками верхнього люкового закриття (ВЛЗ), які піднімаються за допомогою системи гідравліки. Тому під час ремонту здійснено відновлення гідроциліндрів: заміна манжет, штоків (які були виготовлені механічним цехом КСБСРЗ). Залишився останній етап робіт – заміна гумових ущільнень кришок ВЛЗ, які виготовляються за замовленням.

Слід зазначити, що раніше ремонт подібних кришок ВЛЗ на Кілійському заводі не проводився (лише на іноземних верфях). Робота виконана нашими фахівцями вперше, завдяки підвищенню рівня кваліфікації співробітників заводу.


Також здійснювалася замивка, зачистка, фарбування кінгстонних ящиків (які за проектом присутні на даному типі суден), ремонт відливної забортної арматури.

Теплохід – одне із перших суден пароплавства, на який отримано погодження Морської Адміністрації на перейменування. На борту судна надпис «Николай Будников» замінить «Микола Будніков».




Читайте также