понедельник, 14 июня 2021 г.

Бажаємо вдалого рейсу!


Т/х "Белград" біля бункербази "Євпаторія".

Наприкінці минулого тижня в рейс вирушили три теплоходи - «Капитан Кюселинг», «Белград» та «Братислава» - кожен зі своїм рейсовим завданням.

На «Белграде» у день перед відходом панувало ділове пожвавлення. На судні приймали постачання й продукти, зустрічали комісії від служб пароплавства та портнагляду, перевіряли готовність механізмів до експлуатації, приводили теплохід до ладу.

Напередодні рейсу, як розповів капітан Юрій Федорович Некрасов, екіпаж на судні майже повністю змінився - оновився штурманський склад і механіки, палубна команда.

- Екіпаж підібрався хороший, в основному молодь, що я вважаю плюсом, - зазначає Юрій Федорович. - Мені комфортно працювати з молодими, намагаюся передати досвід, навчити всьому, що знаю сам. Я зацікавлений в тому, щоб добре навчити штурманів, дати їм максимум знань і практики.

До речі, капітан Ю.Ф. Некрасов виховав цілу династію судноводіїв: його старший син працює старшим помічником капітана на одному з теплоходів рідного підприємства. Двоє молодших синів йдуть з ним у рейс: Елон - другим помічником капітана, а Юліан, курсант другого курсу Дунайського інституту ДУІТ - в якості практиканта.

Перед рейсом судно приводять до ладу.

Теплохід знаходиться в задовільному технічному стані - з початку року судно пройшло доковий ремонт на КСБСРЗ на продовження документів на клас Регістру, частина робіт виконана на БТОФ. Як зазначив механік Вадим Олегович Кузьмук, був здійснений увесь необхідний перелік робіт для забезпечення безаварійної роботи судна, в тому числі техобслуговування головних і допоміжних двигунів, паливної апаратури, заміна амортизаторів, санітарний огляд питних цистерн. Багато чого було виконано власними силами екіпажу з метою прискорення виходу судна в рейс.

Початкове завдання «Белграда» - доставити вісім баластних одиниць флоту в Констанцу під навантаження. Далі штовхач отримає від служби експлуатації нове рейсове завдання та візьме курс на порти Середнього Дунаю.

Побажаємо «Белграду» та всім суднам, що знаходяться на лінії, вдалого рейсу!

Вирушив працювати. Фото Володимира Берестова.











Читайте также