вторник, 15 июня 2021 г.

Британська берегова охорона затримала «Ноєв ковчег»





Агентство берегової та морської охорони Великобританії (MCA) затримало судно-копію Ноєвого ковчега в порту Іпсвіч, пише SeaNews. Влада оголосила його непридатним для плавання та заборонила залишати порт допоки не буде проведено ремонт згідно з вимогами безпеки MCA. Крім того, у судновласника, голландського телепродюсера Аада Петерса, відсутні необхідні сертифікати й документи з інформацією щодо його остійності та ваги.

«У нас справді є побоювання з приводу цього судна, і ми не можемо бути впевненими в безпеці його буксирування в Голландію», - цитує Daily Mail офіційну заяву MCA, в якому зазначається, що вік копії біблійного судна - 61 рік, його вартість становить 3,7 млн доларів.

Судно прибуло в британський порт з Голландії в листопаді 2019 року та було затримано береговою охороною. За цей час накопичився борг у 17 тис. доларів за утримання судна, а з 1 квітня нараховується штраф 700 доларів на добу. Судновласник звернувся до британської влади з проханням дозволити відбуксирувати судно до Голландії, однак, за його словами, «зіткнувся зі стіною». Берегова охорона продовжує наполягати на ремонті та усуненні невідповідностей. «Ноєв ковчег» буде затриманий до тих пір, поки судновласник не запросить нашого представника переконатися, що судно є безпечним», - заявили в MCA.

За даними Daily Mail, А. Петерсен придбав судно в 2010 році. 50 осіб працювали п'ять місяців, щоб перетворити судно в музей з дерев'яними скульптурами на біблійні сюжети.

Читайте также