понедельник, 2 ноября 2020 г.

База технічного обслуговування флоту УДП працює в штатному режимі




База технічного обслуговування флоту працює в штатному режимі. В даний час на ремонтній базі в роботі знаходиться шість суден. Кожному потрібні слюсарні, електромонтажні, зварювальні роботи. Терміни підготовки обговорюються та узгоджуються на щотижневих виробничих нарадах, які проводяться на БТОФ за участю заступника голови Правління з технічних питань, начальника технічної служби, суперінтендантів. 

До позаминулих вихідних був завершений ремонт на теплоходах «Игорь Момот», «Оренбург», «Капитан Гайдай». В очікуванні відходу - теплоходи «Софія» та «Хабаровск». Ремонтні роботи в даний час проводяться на теплоходах «Лука Капикраян» і «Гагра». 

Слюсарі-судоремонтники Олексій Гончаров та Анатолій Карп виконують збірку лівого головного двигуна теплохода «Гагра».


На теплоході «Гагра» йде поточний міжрейсовий ремонт. Як зазначає механік Іван Дем'янович Єфімов, запчастини в наявності, бригада під керівництвом Віктора Петровича Рябова працює якісно, тому судно після закінчення ремонту буде повністю готове до роботи. На судно чекає пред'явлення Регістру судноплавства України та продовження реєстрових документів, тому обсяг робіт попереду великий. На БТОФ буде виконана моточистка головних двигунів, зачистка та фарбування питних цистерн. Далі «Гагра» відправиться на Кілійський СБСРЗ, де має бути підйом на сліп, ремонт гвинторулевого комплексу, фарбування днища. 


На теплоході «Лука Капикраян», який тривалий час знаходився в очікуванні ремонту, також потрібно виконати великий обсяг робіт. У липні минулого року тут було здійснено розбирання та дефектация двигунів, потім роботи були припинені через відсутність запчастин. В даний час бригада слюсарів-судноремонтників продовжує ремонтні роботи силової установки, головних і допоміжних двигунів. Отримано повний комплект запчастин на збірку лівого головного двигуна, чим зараз і займаються ремонтники. 

Від низу до верху: механік теплохода «Лука Капикраян» Юрій Долгих, слюсарі-судноремонтники Олександр Черненко, Володимир Топал, Роман Байрактар, Роман Колос.


В очікуванні ремонту також теплохід «Костянтин Боженко». Цього тижня він має пройти діагностику всіх механізмів з тим, щоб визначити оптимальний обсяг робіт, який можливо виконати силами фахівців БТОФ. 

У минулу п'ятницю з БТОФ на КСБСРЗ в складі воза теплохода «Загорск» на завершальний доковий ремонт відправився теплохід «Запорожье». Фахівцями БТОФ на судні виконана моточистка правого головного двигуна. Залишилися роботи заводського характеру - установка валів, корпусні роботи, збірка гвинторульового комплексу та фарбування днища. За час стоянки силами екіпажу був пофарбований корпус, рульова рубка та надбудова. Роботи щодо приведення зовнішнього вигляду теплохода в порядок триватимуть і на заводі.

Читайте также