четверг, 22 октября 2020 г.

Флот пароплавства до зими готовий




Відповідно до наказу «Про підготовку берегових підрозділів і флоту до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.» службою безпеки судноплавства на флот УДП був розісланий циркуляр про підготовку флоту до зими. 

На річкових і морських суднах, які перебувають в експлуатації, проведено перевірки на відповідність вимогам системи управління безпекою та запобігання забрудненню навколишнього середовища. На судна, що перебувають у рейсі, відправлені запити про проведені заходи з готовності суден до осінньо-зимового плавання, навчальних тривогах. Перевірена готовність суден УДП до роботи в холодний період в частині стану корпусу, водонепроникних перегородок, трапів, сходень, палубних і допоміжних механізмів, суднових систем, електрообладнання, рятувальних і протипожежних засобів, наявності постачання, в тому числі зимового спецодягу та спецвзуття, аварійно-рятувального майна, протиковзного покриття та іншого. 

Перевірена укомплектованість аварійних бригад з ліквідації можливих наслідків стихійного лиха та їх готовність забезпечувати в будь-який час доби усунення можливих аварійних ситуацій на флоті (українській ділянці ріки Дунай). 

Організовані бази відстою флоту на зимовий період в українських портах, а також іноземних портах Дунаю, капітани забезпечені нормативними документами, проведений інструктаж з техніки безпеки стоянки, виконання маневрових і палубних робіт під час відстою. 

Проведена перевірка готовності несамохідного флоту до плавання в осінньо-зимовий період. Складені списки відстійних суден, що плануються до виведення з експлуатації в «холодний» відстій, організована вахтова служба стосовно осінньо-зимових умов, забезпечується бункерування суден, які будуть перебувати в «гарячому» відстої. 

СБС здійснює постійний контроль за безпечною стоянкою та організацією служби на пасажирських суднах в затоні 96 км. Всі відстійні судна службово-допоміжного флоту також перевірені на предмет готовності до стоянки в зимовий період, вахта забезпечена необхідними водовідливними засобами, електронагрівальними приладами. Відкориговано перелік місць стоянки маломірних суден допоміжного флоту і складені схеми стоянок. 

З капітанами Ізмаїльської та Ренійської філій ДП АМПУ узгоджені схеми розташування зчалів на акваторіях портів і на українській ділянці Дунаю. За усталеною практикою для роботи в льодових умовах в акваторії порту Ізмаїл виділено по одному судну типу «Сергій Авдеенков» і «Рига», а також одне судно типу «Рига» для роботи в порту Рені. 

В цілому флот пароплавства до роботи в осінньо-зимовий період готовий.

Читайте также