вторник, 20 октября 2020 г.

Вітаємо кухарів з професійним святом!





20 жовтня своє професійне свято відзначають представники однієї з найстаріших спеціальностей – кухарі та кулінари. 

Велика кількість кухарів працює на судах транспортного та пасажирського флоту Дунайського пароплавства. А у професії суднового кухаря є свої особливості - від його роботи теж залежать настрій і працездатність екіпажу. 

Один з таких кухарів - Вікторія Голованенко, яка користується загальною повагою та любов'ю в екіпажі теплохода «Челябинск». Вона не тільки професіонал вищого класу, але і прекрасна, турботлива, чуйна людина, яка намагається підтримувати в екіпажі позитивний настрій. 

На теплоході «Челябинск» Вікторія працює близько чотирьох років. У пароплавство вона прийшла в 2006 році, вісім років пропрацювала бортпровідником на пасажирських теплоходах, з них шість років - на «Україні». У 2014-му перевелася на транспортний флот. Працювала на теплоходах «Прага», «Кузьма Галкин», а в 2016-му прийшла на «Челябинск» і за цей час екіпаж став її другою сім'єю, а судно - другою домівкою. Їй не раз надходили пропозиції залишитися на інших судах, але вона не зраджує улюбленому «Челябинску» та екіпажу, який став рідним. 

Це колектив, де зберігаються не тільки робочі, а й міцні дружні стосунки, і після повернення з рейсу нерідко екіпаж збирається разом, спілкується, відзначає святкові дати. Саме тут, в колі близьких за духом людей, вона відчуває себе комфортно, їй легко працюється і все вдається. 

До своєї роботи Вікторія підходить з усією відповідальністю та натхненням. Чоловікам в рейсі потрібні турбота і увага, вважає вона. Кожен день на столі у екіпажу не тільки по-домашньому смачні, але й гарно оформлені страви, що піднімають настрій. Щоб доповнювати та урізноманітнити меню, вона придбала фритюрницю, освоює нові технології, екперіментує з рецептами. Вікторія чудово вивчила смаки кожного члена команди, знає всі дні народження та пам'ятні події. Під час приготування страв враховуються всі побажання, вибираються тільки хороші, якісні продукти - благо, за час роботи напрацьовані зв'язки, з'явилися постійні постачальники, яким вона довіряє. Будь-яке її блюдо приймається на ура, але є, звичайно, улюблені - м'ясо по-капітанськи, сосиски в тісті, біляші та пельмені. 

До членів екіпажу Вікторія відноситься як до сім'ї, і віддача у відповідь від моряків велика. Єдину жінку в екіпажі бережуть і в усьому допомагають, та й на компліменти і слова подяки не скупляться. І які б складності не виникали в рейсі, в кают-компанію моряки приходять з посмішкою та гарним настроєм. Для них у Вікторії завжди напоготові усмішка, добре слово та співчуття. Вона може по-жіночому вислухати, дати пораду - і тут для підтримки позитивного мікроклімату в екіпажі прийшлася до ладу освіта психолога. Вона й сама - енергійна, життєлюбна оптимістка, яка отримує щире задоволення від роботи, а це не може не впливати на оточуючих. 


Від імені служби управління персоналом, профспілкової організації всього колективу пароплавства вітаємо з Міжнародним днем кухарів та кулінарів усіх кухарів транспортного та пасажирського флоту, кулінарів ділянки громадського харчування та дякуємо за віддану працю. Бажаємо вам частіше радувати моряків і працівників берега різноманітними та смачними стравами, натхнення в улюбленій справі, щастя, бадьорості, благополуччя й підтримки рідних!

Читайте также