понедельник, 28 сентября 2020 г.

Бажаємо гарного рейсу!

 

 Екіпаж т/х«Братислава»


Наприкінці минулого робочого тижня пішли в рейс теплоходи «Братислава» і «Челябинск». Перед відходом на судні завжди багато справ, але все ж капітани Сергій Георгійович Березовський та Ігор Прокопович Кисельов змогли знайти час для бесіди. 

- Планується, що «Братислава» з однією, навантаженою металом, і чотирма баластними баржами піде в Галац, де залишить навантажену баржу та здійснить бункеровку. Наступні порти заходу - Чорнавода і Русе, де судно отримає подальші вказівки роботи від диспетчерів служби експлуатації флоту, - каже Сергій Георгійович Березовський. - Судно виходить в рейс в хорошому технічному стані: в перерві між рейсами фахівці БТОФ виконали на штовхачі роботи з ремонту допоміжних двигунів, насосів, питних цистерн. Планується також зачистка та замивання секцій в ходу - на борт прийняте відповідне постачання. 

Більша частина екіпажу на «Братиславі» працює давно і роботу свою знає. Членів команди пов'язують не тільки робочі, а й дружні стосунки, та й судно завжди відремонтоване, доглянуте. Видно, що в екіпажі прикладають багато сил, працюють так, щоб і надалі успішно працювати в тому ж складі на улюбленому судні. Капітан Сергій Григорович Березовський на штовхач прийшов в 2016 році на посаді старшого помічника капітана, пройшов «обкатку» у досвідченого судноводія Карпа Андрійовича Іванова, а потім змінив його на містку. Робота машинної команди тримається на одному з кращих механіків Михайлі Яковичі Бужацькому, а тому можна бути впевненим в доброму стані та експлуатаційних якостях механізмів. Довгий час боцманом на «Братиславі» трудився грамотний, досвідчений фахівець флоту Олексій Олексійович Бріцкан - зараз він йде у рейс на посаді третього помічника капітана. 

Теплохід «Челябинск» виходить в рейс у складі воза теплохода «Братислава». У такому «тандемі» вони дійдуть до порту Чорнавода, звідки «Челябинск» попрямує в Констанцу за баластними секціями під навантаження. 

Під час бесіди судно знаходилося у бункербази «Євпатория», де проводилася відкачка лляльних вод, екіпаж також готувався прийняти на борт продукти й постачання. Капітан І.П. Кисельов зазначив, що останнім часом постачання судна було недостатнім, частину господарських засобів доводилося закуповувати самостійно. 

Екіпаж на «Челябинске» дружний, тут заведено, що всі один одному допомагають, підтримують, і загальна атмосфера на судні доброзичлива та спокійна. Капітан Ігор Прокопович Кисельов очолює екіпаж з 2014 року. Гарну оцінку він дає усім членам команди. 

- Старший помічник капітана Володимир Миколайович Скоробогатов досвідчений судноводій, завжди приходить на допомогу колегам, вчить молодь, - каже капітан. - Третій помічник капітана Віктор Янчоглов під наглядом старших штурманів освоює складну науку судноводіння по Дунаю. Він безвідмовно бере участь у всіх суднових заходах, добре справляється з оформленням документації, що знаходиться у веденні як третього, так і другого помічника капітана. 

Завдяки механіку Сергію Анатолійовичу Шкальову суднові механізми працюють без збоїв. За три місяці до виходу в рейс фахівцями БТОФ на судні були відремонтовані основні та допоміжні двигуни. Роботи проходили під контролем і при безпосередній участі як механіка, так і першого помічника механіка Олега Сергійовича Цеховлеса, який за своєю підготовкою, робочими якостями та досвідом гідний зайняти посаду механіка. 

Боцман Олександр Іванович Платонов на судні людина нова, але зарекомендував себе як хороший господарник. 

Загальною любов'ю та повагою в екіпажі користується кухар Вікторія Вікторівна Голованенко. Вона не тільки професіонал вищого класу, але і прекрасна, турботлива, душевна жінка, яка намагається підтримувати в екіпажі позитивний настрій. Кожен день на столі у екіпажу не тільки по-домашньому смачні, але й красиво оформлені страви, що піднімають настрій. 

 Т/х «Челябинск»: капітан Ігор Кисельов, боцман Олександр Платонов, повар Вікторія Голованенко, моторист-матрос Ігор Кисельов, 3 помічник капітана Віктор Янчоглов



  Старший помічник капітана т/х «Челябинск» Владислав Скоробогатов

І на «Братиславе», і на «Челябинске» перед виходом в рейс настрій робочий, екіпажі сподіваються на добре завантаження та нормальну навігаційну обстановку.

Читайте также